Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hun hjalp mannen å drepe

Rettsaken mot Frankrikes beryktede massemorderpar begynner til uka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): «Uhyret fra Ardennene» blir han kalt, 65 år gamle Michel Fourniret som i Frankrike står tiltalt for drapet på sju unge jenter og kvinner. Torsdag begynner rettsaken mot mannen og hans 59 år gamle kone, Monique Olivier. Hun er tiltalt for ett drap, og medvirkning til de seks andre. Hennes oppgave var å lokke ofrene inn i mannens bil, så han kunne kidnappe, voldta og drepe dem.

Det beryktede paret inngikk en pakt for over 20 år siden, da de var brevvenner. Fourniret satt inne for seksualforbrytelser, og averterte etter en brevvenn i 1984. I løpet av de neste tre årene ble paret fortrolige, og da Fourniret ble løslatt var pakten et faktum. Fourniret skulle ta livet av Oliviers tidligere ektemenn, og til gjengjeld skulle Olivier finne jomfruer til sin nye mann.

Fourniret holdt aldri sin del av pakten, men allerede to måneder etter at han ble løslatt, gjorde Olivier det hun kaller sitt første offer til «uhyret».

17 år gamle Isabelle Laville ble drept i desember 1987.


To jomfruer i året
Ifølge The Times har Olivier under avhør fortalt politiet at de hadde rutiner for å «kjøre rundt på landsbygda og jakte etter jomfruer». Olivier skulle vinne jentenes tillit, og ved enkelte tilfeller også undersøke om de var jomfruer, før Fourniret tok over.

Etter at han ble arrestert i 2003 har Fourniret tilstått drapene han nå står tiltalt for, de sju jentene og kvinnene som mistet livet i Frankrike og Belgia mellom 1987 og 2001. Den yngste ble bare tolv år. Men Fourniret forklarte tidlig i etterforskningen at han måtte ha to jomfruer i året, og fransk politi frykter at antall ofre kan være langt høyere.

Ifølge BBC ble Fourniret denne måneden siktet for drapet på den britiske studenten Joanna Parrish, som ble funnet drept i 1990. Paret er også mistenkt for drap på tre av sønnens barnevakter.

Ifølge The Times har Olivier antydet at Fournirets sønn var vitne til flere av voldtektene og drapene, og den nå 20 år gamle mannen skal vitne i saken som begynner torsdag. Det skal også Fournirets to tidligere koner.

Arrestert for kidnapping
Paret bodde i Ardennene, et belgisk fjellområde på grensen til Frankrike. «Jomfrujakten» strakk seg over minst 14 år, og foregikk i både Frankrike og Belgia. Det var i Belgia det hele tok slutt, da Fourniret ble arrestert for kidnapping i 2003.

En 13 år gammel jente klarte å flykte fra bilen da de stanset ved en bensinstasjon, og et vitne noterte registreringsnummeret. Fourniret ble arrestert, og i bilen fant politiet hår som tilhørte Mananya Thumpong, en 13 år gammel jente som ble funnet drept i 2001.

Etter et år i varetekt tilsto Fourniret drap på seks barn. Sommeren 2004 pekte han ut stedet hvor han hadde gravlagt to av ofrene, belgiske Elizabeth Brichet (12) og franske Jeanne-Marie Desramault (22), som forsvant i 1989.

Fourniret ble utlevert til Frankrike i 2006. Rettsaken begynner torsdag, og er ventet å vare i opptil to måneder.

OFRE: Det beryktede paret har tilstått drapet på sju unge kvinner. Her er fem av Fourniret og Oliviers ofre. Fra øverste venstre hjørne: Mananya Thumpong (13), kidnappet i 2001, Marie-Ascension Kirombo (13), som forsvant 26. juni 2003, Elisabeth Brichet (12) som forsvant i 1989, Natacha Danais (13), som forsvant i 1990 og parets første offer, Isabelle Laville, som forsvant 11. desember 1987. Foto: AFP/SCANPIX
OFRE: Det beryktede paret har tilstått drapet på sju unge kvinner. Her er fem av Fourniret og Oliviers ofre. Fra øverste venstre hjørne: Mananya Thumpong (13), kidnappet i 2001, Marie-Ascension Kirombo (13), som forsvant 26. juni 2003, Elisabeth Brichet (12) som forsvant i 1989, Natacha Danais (13), som forsvant i 1990 og parets første offer, Isabelle Laville, som forsvant 11. desember 1987. Foto: AFP/SCANPIX Vis mer
image: Hun hjalp mannen å drepe
PAKT: Monique Olivier (59), ble kjent med Michel Fourniret gjennom brevveksling. De giftet seg og inngikk en dødelig pakt.
TILTALT: Michel Fourniret har tilstått drapet på sju jenter og kvinner.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media