- NOK ER NOK: Store folkemengder flokket ut i gatene da det ble kjent at den 23-årige gjengvoldtatte kvinnen var død. Foto: EDGAR SU / REUTERS  / NTB SCANPIX
- NOK ER NOK: Store folkemengder flokket ut i gatene da det ble kjent at den 23-årige gjengvoldtatte kvinnen var død. Foto: EDGAR SU / REUTERS / NTB SCANPIXVis mer

- Hun holdt sin mor og hvisket «jeg er lei for det ... jeg er lei for det»

Den gjengvoldtatte avdøde indiske 23-årige kvinnen var ikke redd for noen, sier hennes far og brødre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - På sykehuset holdt hun sin mor og hvisket «jeg er lei for det ... jeg er lei for det», sier faren til den indiske 23-årige kvinnen som 16. desember ble gjengvoldtatt på en buss i New Delhi. Før helga døde studenten av de omfattende skadene.

- Hun var ikke redd for noen, og vi kunne aldri forestille oss at hun ville møte en slik skjebne. Hun kan aldri ha forestilt seg det, sier hennes bror.

Ville starte sykehus BBC Hindi har intervjuet kvinnens far og brødre i landsbyen i delstaten Uttar Pradesh som familien forlot på 80-tallet for å flytte til hovedstaden.

- Hun var modig, fryktløs og full av liv, sier faren om den avdøde datteren - som ønsket å starte sykehus i den fattige landsbyen, og som så utdannelse som veien til å forbedre økonomien for familien fra lavere middelklasse.

- Siden hun lekte med dokker, ville hun bli lege, sier faren.

- Jeg fortalte henne gang på gang at vi ikke hadde råd til å betale for utdannelsen, men hun ga seg ikke, sier han.

- Studerte dag og natt Til slutt vant den standhaftige jenta. Familien solgte unna et stykke land i landsbyen for å finansiere skolegangen for henne og brødrene.

- Hun studerte dag og natt, vi visste ikke engang når hun sov og våknet, sier den ene broren - som var den siste som snakket med søsteren før angrepet.

Broren bryter sammen mens han minnes feidene han hadde med søsteren - for det meste over TV-ens fjernkontroll. Han forteller at den siste samtalen skjedde rundt klokka 19, da søsteren ringte for å fortelle at hun ble forsinket hjem.

- Men da jeg ringte henne etter klokka 20, tok ingen telefonen, sier han.

Noen timer seinere ble familien oppringt fra sykehuset og fortalt at 23-åringen var utsatt for «en ulykke».

- Var på vei til himmelen Broren forteller at han siste gang så søsteren i live julaften, på sykehuset i Singapore.

- Hun ga med fingrene tegn til at hun var på vei til himmelen, sier han.

- ÅSTEDET: Dette er angivelig bussen der den 23-årige kvinnen og hennes kjæreste ble mishandlet av en gjeng over en times tid 16. desember. Foto: AFP / NTB SCANPIX
- ÅSTEDET: Dette er angivelig bussen der den 23-årige kvinnen og hennes kjæreste ble mishandlet av en gjeng over en times tid 16. desember. Foto: AFP / NTB SCANPIX Vis mer

Stemningen i landsbyen - og resten av India - er svært opphetet etter gjengvoldtekten og dødsfallet. Mange krever dødsdom for de seks siktede, og advokater nekter å forsvare dem.

23-åringens far maner imidlertid sine to sønner til å se framover, mot eksamen.

- Men det kan jeg ikke. Jeg har mistet kraften til å føle og tenke, sier offerets bror.