- Hun jobbet hardt og var svært dyktig, snill og populær

Emebet (41) drept i restauranten hun drev i Oslo. - Hun blir dypt savnet, sier etiopisk leder og venn.

RYSTET: Innehaveren av restauranten Mama Afrika ble funnet drept etter at vektere hadde ringt varslet om en brann på restauranten ved 0450-tida natt til onsdag 19. juni. En mann ble også funnet med kraftige brannskader. Fassil Alebachew (38), leder i Den etiopiske foreningen i Norge, er rystet. Foto: Geir Barstein / Dagbladet
RYSTET: Innehaveren av restauranten Mama Afrika ble funnet drept etter at vektere hadde ringt varslet om en brann på restauranten ved 0450-tida natt til onsdag 19. juni. En mann ble også funnet med kraftige brannskader. Fassil Alebachew (38), leder i Den etiopiske foreningen i Norge, er rystet. Foto: Geir Barstein / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oslopolitiet bekreftet i kveld at det var innehaveren av den populære restauranten Mama Africa på Galleri Oslo, som ble funnet drept grytidlig natt til onsdag.

Avdøde Emebet Abrha Woldtenssae (41) blir betegnet som iherdig og populær. Ved siden av restaurantdriften jobbet kvinnen som vaskehjelp ved Ullevål sykehus, får Dagbladet opplyst.

Fassil Alebachew (38), leder for Den etiopiske foreningen i Norge, kjente den drepte 41-åringen godt.

- Jeg møtte henne første gang i 2003. Hun jobbet hardt og var svært dyktig. Hun var snill og populær, sier Alebachew til Dagbladet.

Prøvde å ringe -  Restauranten hennes var populær både blant etiopiere og nordmenn, og jeg spiste der flere ganger, sier han.

Nå er han i sorg over tapet av venninnen.

- Vi står med så mange ubesvarte spørsmål, sier Alebachew.

- Jeg forsøkte å ringe telefonen hennes flere ganger onsdag, uten svar. Vi sto der og visste ikke hva som hadde skjedd.

Han sier at Emebet Abrha Woldtenssae kom til Norge for omkring 15 år siden. Restauranten har vært i drift siden 2005.

Skilte seg Kvinnen var tidligere gift, men skal nå være skilt. 41-åringen skal ikke ha hatt barn i Norge.

- Bortsett fra eksmannen bor familien hennes i Etiopia, sier Alebachew.

Eksmannen skal tidligere ha jobbet på restauranten Mama Africa, som kvinnen drev - og der hun ble funnet drept grytidlig onsdag morgen. En mann ble funnet sammen med den drepte kvinnen, mannen var i live men hadde kraftige brannskader.

FUNNET DREPT: Emmebeth Abrha (41) ble funnet død i restauranten hun drev i Galleri Oslo. Foto: Privat
FUNNET DREPT: Emmebeth Abrha (41) ble funnet død i restauranten hun drev i Galleri Oslo. Foto: Privat Vis mer

- Det var ikke eksmannen, sier Alebachew.

Oslopolitiet bekreftet i kveld at mannen som ble funnet alvorlig brannskadd på åstedet er siktet for forsettlig drap. Norskiraneren skal ha vært ansatt i restauranten.

- Situasjonen er litt spesiell siden han ennå ligger livstruende skadd på sykehus, sier politioverbetjent Grete Metlid, fungerende sjef ved seksjonen for vold- og seksualforbrytelser, til Dagbladet.

Politiske konflikter Restauranten Mama Africa var et populært møte- og spisested for etiopiere i Oslo. Og spesielt for etiopiere som støttet regimet i hjemlandet.

- Det er en del som ikke ville gå i restauranten på grunn av politiske årsaker, det er riktig. Men hun var aldri noen politisk aktivist, hun drev restauranten og var veldig dyktig på det hun gjorde, roser Alebachew.

For få uker siden var det en svært amper demonstrasjon arrangert av etiopiere i Oslo. Med to dramatiske hendelser på kort tid har nå det etiopiske miljøet i Oslo bestemt seg for å ta affære.

- Vi leier inn en terapeut som kjenner Etiopias historie og språk for å finne ut hva det er som er galt, og hvorfor det har vært to hendelser på så kort tid, sier Alebachew.

- Det er flere familier som har reagert på dette. Vi må jobbe med dette for å finne ut hva som kan ha skjedd. Vi har så mange ubesvarte spørsmål, det er en veldig vanskelig sak.