Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hun kalte fyllefesten «en skam». Nå ringes Mensa Sverige ned av folk som vil bli medlemmer

- En veldig trist måte å få oppmerksomhet på.

IRRITERT: Monika Orski, leder av Mensa Sverige, var alt annet enn blid etter at politiet måtte gripe inn under en fest blant Mensa-medlemmer. Men nå viser det seg det seg nok en gang at all pr er god pr, for Mensa Sverige nedringes av folk som vil bli medlemmer. Foto: Mensa Sverige
IRRITERT: Monika Orski, leder av Mensa Sverige, var alt annet enn blid etter at politiet måtte gripe inn under en fest blant Mensa-medlemmer. Men nå viser det seg det seg nok en gang at all pr er god pr, for Mensa Sverige nedringes av folk som vil bli medlemmer. Foto: Mensa Sverige Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Interessen for å bli medlem i Mensa Sverige har skutt i været etter IQ-organisasjonens mye omtale av medlemmenes fyllefest i Eskilstuna i helgen.

Medlemmene, som må ha scoret over 131 i IQ på en egen test for å få være med, ble omtalt som idioter etter at politiet og vektere lørdag måtte rykke ut for å stanse årsfesten deres.

Nå opplyser Mensa at flere av deres kommende IQ-tester er fullbooket, og antall bestillinger har økt fra 3,5 til 25 per døgn, skriver Eskilstuna-Kuriren.

- Det er ganske logisk: Er man synlig i pressen, så får man mer oppmerksomhet. Flere leser om oss og våger å ta steget og søke. Oppmerksomhet er bra, men det her er en veldig trist måte å få oppmerksomhet på, sier talsperson Jenny Åkerman i Mensa.

Lørdag feiret Mensa-medlemmene, angivelig blant landets 2 prosent smarteste innbyggere, at deres fire dager lange årstreff i Eskilstuna var over.

Politiet ble tilkalt fordi deltakerne drakk sprit i korridorene, brøt seg inn i et konferanselokale og holdt en høylytt fest på hotelltaket etter hovedfesten og spilte trommer klokka fire om natten.

Åkerman påpeker at det er hyggelig med nye medlemmer, men om man er ute etter hard festing, så er ikke medlemskap i Mensa måten å gjøre det på.

Etter hendelsen kom Monika Orski, leder av Mensa Sverige, med en kraftsalve i en lukket Facebook-gruppe, laget i forbindelse med årstreffet.

«Dere er en skam, og fortjener ikke bedre skjellsord enn jævla idioter», skrev hun.

Orski fortalte til Expressen at hun synes hendelsen er trist, men at foreningen ikke booket hotellrom til noen og at det er noe de måtte ha gjort selv.

- Men jeg vet ikke om dette er medlemmer, og er de det kommer vi til å gjøre vårt beste for at det ikke skjer igjen på foreningens treff. Det er fortsatt slik at det er voksne mennesker, som selv har booket sine hotellrom og foreningen har leid konferanserom, sa hun.

(Dagbladet/NTB)

Hele Norges coronakart