Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Hun kalte Mona for piken med linhåret

Mona Høiness' ektemann i retten om Synnøve Alver Urdahl.

 PIKEN MED LINHÅRET:  Mona Høiness i samtale med sin advokat Mette Yvonne Larsen i skiftetvisten i Oslo tinghus. Torsdag var hun syk av påkjenningene med testamentsaken og møtte ikke i retten. FOTO: BJØRN LANGSEM/ DAGBLADET.
PIKEN MED LINHÅRET: Mona Høiness i samtale med sin advokat Mette Yvonne Larsen i skiftetvisten i Oslo tinghus. Torsdag var hun syk av påkjenningene med testamentsaken og møtte ikke i retten. FOTO: BJØRN LANGSEM/ DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO TINGHUS (Dagbladet): Mona Høiness' ektemann, Erik Overgaard (54) - yrke: forretningsutvikler, adresse: fruens arveeiendom i Eckerbergs gate - forklarte seg om konas forhold til ekteparet Urdahl under skiftetvisten i Oslo tinghus torsdag.

Men først fortalte han hvorfor kona ikke var i retten.

- Hun knakk sammen i går kveld, hun klarte ikke mer. Denne saken har vært for mye, medietrykket har vært stort, sa Erik Overgaard for han fortalte om det første møtet med Per og Synnøve Alver Urdahl. 

Han og Mona Høiness giftet seg i 1999. De begynte å få et så nært forhold året før at det var naturlig at hun introduserte han for hennes foreldre.

- Som å gifte bort en datter - Mona tok meg med til Eckersbergs gate og introduserte meg for Per og Synnøve. Da tenkte jeg først at det var foreldrene hennes. Jeg husker Synnøve kalte henne piken med linhåret. Og i bryllupet vårt holdt Synnøve en fin tale der hun sa til Mona at det var som å gifte bort en datter, mintes Erik Overgaard.

 - TETT FORHOLD:  - Jeg trodde først at Per og Synnøve Alver Urdahl var foreldrene til Mona, forklarte mannen Erik Overgaard i skiftetvisten hos byfogden i Oslo. Foto: Privat.
- TETT FORHOLD: - Jeg trodde først at Per og Synnøve Alver Urdahl var foreldrene til Mona, forklarte mannen Erik Overgaard i skiftetvisten hos byfogden i Oslo. Foto: Privat. Vis mer

Mona Høiness' far John Høiness (83) fortalte også om et tett forhold mellom datteren, Urdahl-ekteparet og Monas foreldre.

- Per Urdahl fortalte meg allerede et par år før han døde i 2002 at Mona skulle arve dem.

- Han viste meg rundt i huset i Eckersbergs gate  og pekte på mange gjenstander som skulle bli Monas. Jeg var ikke så veldig interessert i historiene om alle antikvitetene hans, men jeg ble overrasket da han fortalte om arven, forklarte John Høiness.

Profesjonelt forhold Erling O. Lyngtveit ble kjent med Per Urdahl før han ble Mona Høiness' advokat og rådgiver i flere år.
 
Lyngtveit tilhørte ikke ekteparet Urdahls vennekrets.

- Vi hadde kun et profesjonelt forhold. Etter at vi hadde jobbet endel sammen ble det jo naturlig å snakke litt om private ting også.

Så spurte Per en dag: - Kjenner du Mona Høiness?

- Jeg svarte at det gjorde jeg så vidt, fra media og kanskje fra en sak vi hadde jobbet sammen, på hver vår side. Så da ble vi jo ikke så gode venner. Så sier Per: - Mona, det er jenta vår, det. Og da spurte jeg om de ikke hadde barn selv, forklarte Lyngtveit som vitne i skiftetvisten hos byfogden i Oslo.

En holden mann Det var Mona Høiness som kom med testamentet til Lyngtveit, etter ønske fra Synnøve Anker Urdahl om at han skulle oppbevare det.

- Jeg ante ikke hvilke verdier som lå i testamentet, men jeg forsto av Per at han hadde endel eiendommer og var en holden mann.

Mens Synnøve Urdahl fortsatt levde (fram til juni 2011) hadde Lyngtveit registrert omtale av testamentet i Kapital.

- Skriveriene opplevde jeg som ondsinnede. Jeg opplevde også fra tidligere at Kapital var ute etter å «ta» Monas Høiness. Jeg var advokat og rådgiver for Mona Høiness denne perioden, og det virket ikke usannsynlig at det kunne bli reist tvil om testamentet. Etter Synnøve Alver Urdahls død, var det Mona Høiness selv med min hjelp som ba skifteretten om en offentlig vudering av boet.

 FLYTTET INN: : Ekteparet Mona Høiness og Erik Overgaard har overtatt eiendommen i Eckersbergs gate på Frogner i Oslo. Byfogden i Oslo skal avgjøre om testamentet er gyldig. FOTO: JACQUES HVISTENDAHL/ DDAGBLADET.
FLYTTET INN: : Ekteparet Mona Høiness og Erik Overgaard har overtatt eiendommen i Eckersbergs gate på Frogner i Oslo. Byfogden i Oslo skal avgjøre om testamentet er gyldig. FOTO: JACQUES HVISTENDAHL/ DDAGBLADET. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media