Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Regjeringskabalen

Hun kan bli Norges første eldreminister

Kilder i Frp opplyser til Dagbladet at Åse Michaelsen fra Mandal kan bli utnevnt til ny eldreminister.

ELDREMINISTER: Åse Michaelsen fra Mandal blir Norges første eldreminister etter hva Dagbladet forstår. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
ELDREMINISTER: Åse Michaelsen fra Mandal blir Norges første eldreminister etter hva Dagbladet forstår. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 57-åringen har sittet som stortingsrepresentant for Frp i 12 år, i perioden 2005-2017.

Michaelsen betraktes som en politisk allrounder og har sittet fire år i kirke-, utdannings- og forskningskomiteen, fire år i justiskomiteen og fire år i transport- og kommunikasjonskomiteen.

Eldrepolitikken er et kjerneområde for Frp, og mange i partiet er opptatt av en sterkere profilering. Tidligere Frp-leder Carl I. Hagen har tidligere tatt til orde for en egen eldreminister i Norge.

Hagen forteller Dagbladet at han ikke er kjent med at regjeringen eventuelt utvides med en eldreminister. Hagen ønsker heller ikke å svare på om han kunne ønsket seg jobben.

​Bård Hoksrud har vært Frp eldregeneral de siste årene etter at han gikk av som statssekretær i Samferdselsdepartementet. Når Michaelsen ser ut til bli foretrukket, handler det om kjønnsbalansen i regjeringen.

Nytt departement til Røe Isaksen

Dagbladet får også bekreftet at Venstre får Kulturdepartementet, Klima- og miljø-departementet og at de skal inn i Kunnskapsdepartementet som deles i to. Venstre får ansvaret for høyere utdanning og forskning​, mens Høyre beholder ansvaret for skole og barnehager.

Torbjørn Røe Isaksen fortsetter etter det Dagbladet erfarer i regjeringen, men i et annet departement.​

Torbjørn Røe Isaksen vil verken bekrefte eller avkrefte informasjonen fra Dagbladets kilder.

Horne og Helleland flyttes

Mye tyder på at Solveig Horne må vike plass for Linda Hofstad Helleland som barne- og familieminister. Dette fordi Venstre ønsker seg kulturministeren.

Dagbladet kilder sier likevel at Horne ikke forsvinner ut av regjering, men heller får nytt ansvarsområde.

Det har vært spekulert i at integreringsfeltet blir flyttet til barne- familie- og likestillingsdepartementet. Men dette får Dagbladet avkreftet. Dette politikkområdet har tidligere ligget også i arbeidsdepartementet og i kommunaldepartementet.

Dagbladets kilder peker på at det denne gangen kan bli lagt til kunnskapsdepartementet, som ligger an til å bli delt

Nåværende justisminister, Per-Willy Amundsen, er etter hva Dagbladet forstår eneste Frp-er som går ut av regjeringen.

Dagbladet vet at Sylvi Listhaug blir ny justis- og innvandringsminister. Inkludering flyttes fra Listhaugs bord. Det gjenstår å se om inkludering flyttes fra justis til Barne- og familiedepartementet eller til Arbeids- og sosialdepartementet.

Rotevatn-comeback

Venstre-profil Sveinung Rotevatn kan bli ny statssekretær under Listhaug i Justisdepartementet, ifølge Dagbladets kilder. Rotevatn, som er utdannet jurist, mistet plassen på Stortinget etter valget.

- Dette må du spørre Erna Solberg om, skriver Rotevatn i en SMS til Dagbladet.

Ifølge Dagbladets kilder blir Terje Søviknes inntil videre sittende som olje- og energiminister. Dersom han skal stille til gjenvalg som ordfører i hjemkommunen Os, trenger han ikke melde fra før på slutten av 2018.

De samme kildene mener å vite at også landbruks- og matminister Jon Georg Dale fortsetter. Det samme gjør Per Sandberg, Ketil Solvik-Olsen og Siv Jensen.

Fra Høyre fortsetter if Ine Eriksen Søreide som utenriksminister, Frank Bakke Jensen som forsvarsminister og Anniken Hauglie som arbeids- og sosialminister, ifølge Dagbladets kilder. Nestlederne Jan Tore Sanner og Bent Høie fortsetter også i regjering.

Det ser derimot ut til at Vidar Helgesen skal ut av regjeringen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!