Hun kan bli Norges første kvinnelige utenriksminister

I dag kom nyheten om at Børge Brende slutter som utenriksminister. Det spekuleres i om forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) kan bli hans etterfølger.

NY UTENRIKSMINISTER: Ine Eriksen Søreide nevnes som en aktuell kandidat til jobben som utenriksminister etter Børge Brende. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
NY UTENRIKSMINISTER: Ine Eriksen Søreide nevnes som en aktuell kandidat til jobben som utenriksminister etter Børge Brende. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Utenriksminister Børge Brende slutter i Norges regjering og går tilbake til jobb i World Economic Forum, denne gangen som president.

Når Brende er ut av regjeringa i oktober, blir han sannsynligvis etterfulgt av forsvarsminister Ine Eriksen Søreide fra samme parti. Det sier sentralt plasserte kilder i Høyre og UD til Dagbladet.

- I UD er mange trygge på at Søreide tar over, sier en UD-kilde til Dagbladet.Det samme sier kilder VG har snakket med.Dersom antakelsen viser seg å være riktig, blir Søreide den første kvinnelige norske utenriksministeren noensinne.

Holdt pressekonferanse

Nyheten om at Brende skifter jobb, ble kjent da statsminister Erna Solberg og utenriksminister Børge Brende holdt en pressekonferanse i regjeringens representasjonsanlegg klokka 12 i dag.

Da ville Solberg ikke svare på spørsmål om hvem som vil bli Brendes arvtaker.

- Børge skal være utenriksminister i fire uker til, så nå har dere masse tid til å spekulere. Husk bare at det er en person som bestemmer, og hun kommer ikke til å si noe, sa statsministeren lurt til pressen som var møtt opp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer