Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Hun kan ha forfulgt meg i et år

Sier samboeren om den 31 år gamle eks-kjæresten mistenkt for å ha drept stebarna hans.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 12 dager etter barnedrapene i Arboga, forteller barnas stefar (28) for første gang om hvordan han fant sin 23 år gamle samboer og de to barna på ett og tre år knivstukket på gulvet hjemme.

28-åringen kom hjem fra jobb den kvelden. Det siste barnas mor hadde sagt på telefon, var: «Jeg skal bare legge barna». Da han kom inn døra fant han dem i en blodpøl i gangen.

- Hvordan skal jeg forklare. Jeg husker alt. Hvordan skal jeg sette ord på følelsen. Jeg så sånne bilder som du ikke burde skrive om, sier samboeren til den svenske avisa Expressen.

De to barna overlevde ikke de livstruende skadene de var påført, og døde etter at de kom på sykehuset. Deres 23 år gamle mor ligger fortsatt hardt skadet sykehuset.

Eks-kjæresten mistenkt

I påsken ble 28-åringens 31 år gamle tyske eks-kjæreste mistenkt for det dobbelte barnedrapet. Svensk media og politietterforskere spekulerer i at sjalusi har drevet den 31 år gamle kvinnen til å ha begått drapene.

Hun og 28-åringen traff hverandre på den greske ferieøya Kreta sommeren 2006, og de fortsatte å ha kontakt via e-post og telefon. I januar 2007 ga 28-åringen beskjed om at han ikke ønsket å fortsette forholdet.

Noen måneder senere samme år innledet han et forhold med sin nåværende kjæreste, den nå knivstukne 23-åringen som ligger på sykehus.

Omtrent samtidig flyttet den tyske kvinnen til Sverige. Angivelig for å studere, men mye tyder på at hun flyttet for å komme nærmere 28-åringen.

TO BARN DREPT: Her i dette huset i Arboga, Uppsala, ble to barn på ett og tre knivstukket og drept. Foto: Robban Andersson/Expressen
TO BARN DREPT: Her i dette huset i Arboga, Uppsala, ble to barn på ett og tre knivstukket og drept. Foto: Robban Andersson/Expressen Vis mer

Hun prøvde stadig å kontakte han, men 28-åringen sier han bare ignorerte henvendelsene. Etter drapene har han fått greie på at den tyske kvinnen spionerte på han.

- Jeg er i så fall blitt forfulgt siden mars 2007. Hvis de opplysningene politiet har kommet med stemmer, sier 28-åringen.

Han ønsker ikke å spekulere i hvorvidt hans tyske eks-kjæreste er skyldig i barnedrapene eller om politiets håndtering av saken har vært for dårlig.

- Hun husker ingenting

Tidligere denne uka våknet den 23 år gamle kvinnen fra koma. Ifølge hennes far husker hun ingenting fra den fryktelige mordkvelden, og hun er ute av stand til å snakke for seg.

Det er en strek i regningen for svensk politi som har satt sin lit til at hun skal peke ut morderen.

- Det virker ikke som om hun forstår hvorfor hun er på sykehuset, sier faren til Expressen.

Familien har ennå ikke fortalt kvinnen hva som har skjedd med barna hennes.

Den tyske kvinnen som er mistenkt for drapene, nekter straffskyld. Kort tid etter at hun meldte seg for tysk politi, ble hun løslatt, fordi svensk påtalemyndighet gjorde en feil da arrestordren ble utstedt.

image: - Hun kan ha forfulgt meg i et år
MISTENKT OG LØSLATT: Den 31 år gamle tyske kvinnen meldte seg selv for politiet i Tyskland i påsken. Hun ble raskt løslatt og nekter straffskyld.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media