- Hun kan ikke ha det godt med seg selv

Ap-veteran synes det er blodig urettferdig at Yssen «går fri».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) I går ble det klart at granskerne av personalsaken mellom Gerd-Liv Valla og Ingunn Yssen, ga massiv støtte til Yssen.

- Jeg er veldig glad for at utvalget mener at det ikke var galt av meg å gå ut og varsle denne saken, og jeg er selvfølgelig glad for innholdet i rapporten, sa Ingunn Yssen til Dagbladet.no i går.

I dag går arbeiderpartiveteran Thorbjørn Berntsen svært hardt ut mot Ingunn Yssen i et intervju i Dagsavisen. Hun burde tatt opp problemene internt i LO i stedet for å gå til VG, mener Berntsen.

- At Yssen går så fullstendig fri etter hele balladen hun satte i gang, er blodig urettferdig. Hun kan ikke ha det godt med seg selv, når hun ser hva hun har gjort, sier Berntsen, som gjør det klart at Yssen har sluppet for billig unna.

- Heksejakt

Ap-veteranen er forbannet på det han kaller en heksejakt mot avgåtte LO-leder Gerd-Liv Valla.

- Dette er en forferdelig lei sak. Selv om jeg ikke har detaljert innsikt i hva som har skjedd, synes jeg oppriktig synd på Gerd-Liv. Hun har vært utsatt for en heksejakt uten sidestykke i historien. Det er helt ut av alle proporsjoner, sier Berntsen til Dagsavisen.

Han mener det var feil av LO å starte gransking av saken.

SINT: Thorbjørn Berntsen er rasende over det han kaller en heksejakt mot Gerd-Liv Valla. Foto: SCANPIX
SINT: Thorbjørn Berntsen er rasende over det han kaller en heksejakt mot Gerd-Liv Valla. Foto: SCANPIX Vis mer

- De skulle aldri ha oppnevnt en granskingskommisjon, men lot seg presse av mediekjøret til å gjøre dette. Jeg er enig med Valla og flere andre som sier at det utviklet seg til den rene inkvisisjonsprosessen. Kommisjonen fikk fastsette sitt eget mandat, så LO hadde ingen styring. De systematiske lekkasjene til media ga journalistene regien og de fikk veltet LO i søla, sier Berntsen.

Han tror det er stolthet i media over å ha felt Valla.

- Hele blodhundgjengen i media har fått nok et offer. De har klart å styrte den mektige LO-lederen og det er vel en stor prestasjon, sier han.

Berntsen lar også Fougner-utvalget gjennomgå.

- Det er gamle Unge Høyre-folk som er blitt jurister. De får sjansen til å øse ut all sin oppsamlede aggresjon mot LO gjennom denne rapporten, sier han.

- I skammekroken

Arbeiderpartiets Rolf Terje Klungland reagerer kraftig på partiveteran Thorbjørn Berntsens angrep på Ingunn Yssen.

– Det er bare Gerd-Liv Valla som har ansvar for denne saken. Hun valgte å innkalle til en nasjonal pressekonferanse for å gå mot en arbeidstaker. Berntsen bør gå i skammekroken og tenke over utspillet sitt, sier Klungland til VG Nett.

- Hun kan ikke ha det godt med seg selv
<B>- SATTE I GANG BALLADEN:</B> Bernsten mener Ingunn Yssen slapp for billig unna etter at hun gikk ut i VG med oppsigelsesbrevet sitt 11. januar.