Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Hun kan jo fryse i hjel, da»

Holger Gustavsen ringte politiet om venninne som dagen etter ble funnet død. Nå er politiet, som ikke stilte et eneste spørsmål, frifunnet av Spesialenheten for politisaker.

-BLE IGNORERT: Holger Gustavsen sier han ble ignorert av politiet da han ringte om forfrosset venninne. Foto: Torbjørn Berg/Dagbladet
-BLE IGNORERT: Holger Gustavsen sier han ble ignorert av politiet da han ringte om forfrosset venninne. Foto: Torbjørn Berg/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Den samlede vurderingen til Spesialenheten er at man i denne saken ikke har vært i nærheten av å ha brutt noen tjenesteplikt.

Det er konklusjonen til Jan Egil Preshus, sjefen for Spesialenheten for politisaker, etter at Lill Ann Stepien (34) ble funnet død etter nedkjøling 1. januar, ifølge Romerikes Blad.

Det til tross for at vennen Holger Gustavsen ringte politiet og tydelig varslet i fra om at hun kunne fryse i hjel. Det kommer fram i lydloggen, som avisa har publisert.

Stilte ikke et eneste spørsmål Spesialenheten understreker at operatøren ved operasjonssentralen i Hedmark politidistrikt ikke stilte et eneste spørsmål for å innhente fakta i saken. Videre mener Spesialenheten at opplysninger om at 34-åringen kan ha tullet, dempet inntrykket av at man sto overfor en farlig situasjon.

- Jeg synes det er fælt. De ga blaffen og sa de ikke hadde tid da jeg ringte, sa Gustavsen til Dagbladet i januar.

Gustavsen ble oppringt av 34-åringen natt til første nyttårsdag, men han skal ikke hatt dekning på telefonen. Kvinnen la derfor igjen en beskjed på telefonsvareren om at hun ikke visste hvor hun var bortsett fra at hun befant seg på et jorde i Nes og at hun holdt på å fryse hjel.

- Først trodde jeg det var en spøk, erkjenner Gustavsen.

- De tok meg aldri på alvor Men etter kort tid fikk han en ny beskjed - da forsto han at noe var galt. På grunn av at kvinnen ringte med skjult nummer, fikk han ikke ringt henne opp og satte derfor i gang med å lete etter henne.

Det var etter at han selv dro ut for å lete etter henne uten resultat, at han varslet politiet.

- Det er merkelig at de ikke engang gadd å sjekke saken. De tok meg aldri på alvor, sier Gustavsen til Romerikes Blad.

- IKKE BRUDD PÅ TJENESTEPLIKT: Sjefen i Spesialenheten for politisaker mener politiets operatør ikke har gjort noe som kan kalles grov uforstand i tjenesten.
Foto: Cornelius Poppe / Scanpix
- IKKE BRUDD PÅ TJENESTEPLIKT: Sjefen i Spesialenheten for politisaker mener politiets operatør ikke har gjort noe som kan kalles grov uforstand i tjenesten. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media