- Hun kjørte opp på fortauet og på syklisten uten å ha mistet kontrollen

Aktor legger ned påstand om 30 dager i fengsel.

AKTOR OG FORSVARER: (f.v.) Aktor Børge Andre Kristiansen og kvinnens forsvarer Henrik Nikolai Bliksrud. Foto: Sigrid Moe / Dagbladet
AKTOR OG FORSVARER: (f.v.) Aktor Børge Andre Kristiansen og kvinnens forsvarer Henrik Nikolai Bliksrud. Foto: Sigrid Moe / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En kvinne i midten av 20-åra er tiltalt for å ha jaktet på og så ha kjørt på en syklist med viten og vilje.

I retten i dag har hun forklart at hun ikke mente å treffe ham.

- Jeg gasset på for å skremme ham, har hun forklart i Oslo tingrett.

- Med vilje Aktor Børge Andre Kristiansen viser til at politiet som var på stedet har forklart at kvinnen uttrykte at hun kjørte ned syklisten med vilje.

Kristiansen sier at det i denne saken kan finnes provokasjon, som kan gi lavere straff. Men han mener at dette ikke skal ilegges stor vekt, fordi at provokasjonen virker å være gjensidig.

Han sier at dommen må virke avskrekkende på andre, og legger ned påstand om ubetinget fengsel i 30 dager, og å miste retten til førerkort i tre år, og at hun skal betale saksomkomstningene.

Kvinnen hadde ikke gyldig førerkort.

Syklisten har forklart i politiavhør at kvinnen sa at det føltes godt å treffe ham. Syklisten er i utlandet, og det lyktes ikke aktor å få tak i ham, så han vitnet ikke i saken.

Konfrontasjon Hendelsen begynte med en konfrontasjon mellom kvinnen i bilen og syklisten. Hun har forklart at hun var i ferd med å kjøre inn en enveiskjørt vei på Majorstuen da hun stoppet bilen i et gangfelt.

Hun har forklart at hun hørte noen banke og sparke i bilen, og gikk ut for å konfrontere mannen på sykkel, som gjorde dette.

Han skal ha kommet tilbake da hun ropte etter ham, og sparket istykker speilet på bilen, før han forsvant. Det var da kvinnen, og hennes kjæreste som var kommet til stedet, tok opp jakten på syklisten.

De har begge forklart at det var for å få syklisten til å betale for skadene på bilen.

- Ruset motoren Kvinnen fikk øye på syklisten, kjørte over i motsatt kjøreretning, opp på fortauet, og traff syklisten.

En politimann som ikke var på jobb er ett av vitnene til hendelsen. Han forklarer at han gikk tur med hunden.

- Jeg kikket opp fordi at motoren ble ruset opp i ganske høyt turtall. Da jeg løftet blikket, så jeg på bilen et halvt sekund, så svinger hun til venstre og treffer sykkelen, forklarer han.

Han sier at bilen på ingen måte bremset ned før den traff syklisten.

- Det er umulig at dette kunne ha vært et uhell, sier han.

Etter påkjørselen skal mannen ha fått smerter i albuen, ryggen og ribbein.

Forsvarer Henrik Nikolai Bliksrud sier i sin sluttprosedyre at kvinnen selv vet best om hun ønsket å kjøre inn i syklisten eller ikke.

- Her må retten legge kvinnens forklaring til grunn, sier Bliksrud. Og hun forklarte at hun ikke mente å kjøre på ham.

Han legger mener straffen for det kvinnen har erkjent burde være betinget fengsel.

KJØRTE PÅ: Kvinnen midt i 20-åra nektet å la syklisten slippe unna. Her, utenfor dyrebutikken Naranja, kjørte hun over motgående kjørefelt og opp på fortauet. Syklisten gikk i bakken. Foto: Øisten Norum Monsen / Dagbladet
KJØRTE PÅ: Kvinnen midt i 20-åra nektet å la syklisten slippe unna. Her, utenfor dyrebutikken Naranja, kjørte hun over motgående kjørefelt og opp på fortauet. Syklisten gikk i bakken. Foto: Øisten Norum Monsen / Dagbladet Vis mer