FUNNET: En tsjekkisk kvinne ble onsdag funnet i live etter at hun hadde vært alene i den New Zealandske villmarka i en måned. Foto: NTB Scanpix
FUNNET: En tsjekkisk kvinne ble onsdag funnet i live etter at hun hadde vært alene i den New Zealandske villmarka i en måned. Foto: NTB ScanpixVis mer

Hun klamret seg til livet alene i ødemarka, etter at kjæresten falt utfor et stup og døde i armene hennes

Ble funnet først etter en måned.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En tsjekkisk kvinne ble onsdag funnet i live etter at hun hadde vært alene i den New Zealandske villmarka i en måned. Det skriver The Guardian.

Kvinnen, som ble funnet i ei liten fjellhytte, var etter forholdene i grei fysisk form, men det var tydelig at hun preget av prøvelsene hun hadde vært gjennom.

Falt i døden

Ifølge lokale myndigheter hadde kvinnen og kjæresten hennes startet på turen sin på den kjente turruten Routeburn track den 26. juli.

To dager senere kom de bort fra stien på grunn av store snømengder, og kjæresten til kvinnen falt utfor en bratt skrent. Hun har fortalt at hun klarte å ta seg ned til ham, men at han døde i armene hennes kort tid etterpå.

Hun skjønte raskt at hun måtte finn ly fra de stadig mer krevende værforholdene, og etter tre dager ute i snø og vind brøt hun seg inn i hytta der hun i går ble funnet.

- Hennes erfaring med slike forhold og faren for snøskred tatt i betraktning, fant hun ut at det var best for henne å forbli i hytta. Det var den riktige avgjørelsen, sier politiinspektør Olaf Jensen.

Han forteller også at kvinnen formet bokstaven «H» utenfor hytta i håp om at noen forbipasserende skulle oppdage henne, men ingen kom.

- Forholdene var ekstreme. Det var umulig å ta seg inn dit, sier Jensen, og legger til at selv om paret var greit utrustet for en tur i villmarka, var det ikke utstyrt for de forholdene som møtte dem.

Meldt savnet

Det tsjekkiske konsulatet meldte omsider paret savnet på onsdag, og samme dag ble kvinnen altså funnet.

Politiet fant bilen deres ved starten av turiststien, og sendte et helikopter langs traseen de hadde tatt.

Jensen forteller at kvinnen var svært lettet etter at hun ble reddet.

- Det er veldig sjelden at noen er så lenge i villmarka her i New Zealand uten at det blir rapportert, sier han.

Han forteller at det torsdag vil bli gjort forsøk på å finne levningene etter mannen som mistet livet. Også han er fra Tsjekkia.