«Hun kom på besøk med øks»

Drapsofferet Henry Simonsen (56) skal ha vært livredd eks-kona, som ifølge hans søster kom på besøk med øks. I går ble eks-kona siktet for drap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politet regner med at det er den savnede Henry Simonsen som ble funnet drept i Alta fredag. Hodeskadene er så omfattende at det har vært vanskelig å få en sikker identifikasjon.

I går ble Simonsens russiske eks-kone pågrepet i Oslo og siktet for drap eller medvirkning til drap, melder NRK.

- Den tidligere ektefellen til vedkommende som bor i dette huset i Alta, ble tatt inn til avhør i Oslo søndag kveld på vegne av oss. På bakgrunn av de opplysningene hun kom med, sammenholdt med opplysninger vi satt inne med her oppe i Alta, ble hun siktet i saken på vegne av oss, sier politiinspektør Are Bernt Meedby i Vestfinnmark politidistrikt til NRK.

Kvinnens forklaring skiller seg på sentrale punkter fra opplysninger politiet i Alta sitter inne med.

Var livredd eks-kona

Venner og slektninger forteller at Simonsen var livredd eks-kona.

- Ved minst ett tilfelle skal kvinnen ha hatt med seg øks da hun besøkte eks-mannen, forteller Simonsens søster til avisa Nordlys.

Ifølge søsteren begrunnet den russiske kvinnen øksa med at det «alltid er godt å ha våpen på seg».

- Det ingen tvil om at han var livredd eks-kona. Dersom han skulle ut en tur på kvelden, var det alltid i følge med en eller begge av mine sønner, sier søsteren.

Simonsens kamerat Reidar Kvamme sier til Finnmark Dagblad at Simonsen i lang tid hadde fryktet eks-kona.

- Han fortalte meg at hun ville drepe han, og ville ikke at jeg skulle gå når hun var på besøk, sier Reidar Kvamme til Finnmark Dagblad.