«Hun kom på besøk med øks»

TROMSØ/OSLO: Drapsofferet Henry Simonsen (56) var livredd eks-kona. Paret kranglet om penger, og en gang skal hun ha kommet på besøk med øks. I går ble hun siktet for drap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Politiet regner med at det er den savnede Henry Simonsen som ble funnet drept i Alta fredag. Hodeskadene er så omfattende at det har vært vanskelig å få en sikker identifikasjon.

I går ble Simonsens russiske eks-kone pågrepet i Oslo og siktet for drap eller medvirkning til drap, melder NRK. Kvinnen var ifølge politiet i Alta i dagene før Simonsen ble meldt savnet, og de skal ha vært kontakt mellom de to tidligere ektefellene.

- Den tidligere ektefellen til vedkommende som bor i dette huset i Alta, ble tatt inn til avhør i Oslo søndag kveld på vegne av oss. På bakgrunn av de opplysningene hun kom med, sammenholdt med opplysninger vi satt inne med her oppe i Alta, ble hun siktet i saken på vegne av oss, sier politiinspektør Are Bernt Meedby i Vestfinnmark politidistrikt til NRK.

Kvinnens forklaring skiller seg på sentrale punkter fra opplysninger politiet i Alta sitter inne med.

Var livredd eks-kona

Paret møttes sommeren 1994, da kvinnen drev torghandel i Alta, og giftet seg kort tid etter. Paret ble skilt sommeren 1998, og kvinnen flyttet deretter til Tromsø. Året etter flyttet hun til Oslo. Venner og slektninger forteller at Simonsen var livredd eks-kona, og at de kranglet om penger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer