«Hun kom på besøk med øks»

TROMSØ/OSLO: Drapsofferet Henry Simonsen (56) var livredd eks-kona. Paret kranglet om penger, og en gang skal hun ha kommet på besøk med øks. I går ble hun siktet for drap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet regner med at det er den savnede Henry Simonsen som ble funnet drept i Alta fredag. Hodeskadene er så omfattende at det har vært vanskelig å få en sikker identifikasjon.

I går ble Simonsens russiske eks-kone pågrepet i Oslo og siktet for drap eller medvirkning til drap, melder NRK. Kvinnen var ifølge politiet i Alta i dagene før Simonsen ble meldt savnet, og de skal ha vært kontakt mellom de to tidligere ektefellene.

- Den tidligere ektefellen til vedkommende som bor i dette huset i Alta, ble tatt inn til avhør i Oslo søndag kveld på vegne av oss. På bakgrunn av de opplysningene hun kom med, sammenholdt med opplysninger vi satt inne med her oppe i Alta, ble hun siktet i saken på vegne av oss, sier politiinspektør Are Bernt Meedby i Vestfinnmark politidistrikt til NRK.

Kvinnens forklaring skiller seg på sentrale punkter fra opplysninger politiet i Alta sitter inne med.

Var livredd eks-kona

Paret møttes sommeren 1994, da kvinnen drev torghandel i Alta, og giftet seg kort tid etter. Paret ble skilt sommeren 1998, og kvinnen flyttet deretter til Tromsø. Året etter flyttet hun til Oslo. Venner og slektninger forteller at Simonsen var livredd eks-kona, og at de kranglet om penger.

- Eks-kona beskyldte ham for å ha stjålet gullsmykkene hennes, sier Simonsens søster til Dagbladet. Etter skilsmissen flyttet han inn hos søsteren i to måneder fordi han fryktet eks-kona.

Søsteren hevder overfor Nordlys at eks-kona ved minst ett tilfelle hadde med seg øks da hun besøkte Simonsen. Hun skal ha begrunnet dette med at det «alltid er godt å ha våpen på seg».

- Det ingen tvil om at han var livredd eks-kona. Dersom han skulle ut en tur på kvelden, var det alltid i følge med en eller begge av mine sønner, sier søsteren til Nordlys.

Simonsens kamerat Reidar Kvamme sier til Finnmark Dagblad at Simonsen i lang tid hadde fryktet eks-kona.

- Han fortalte meg at hun ville drepe han, og ville ikke at jeg skulle gå når hun var på besøk, sier Reidar Kvamme til Finnmark Dagblad.