Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Hun kommer ikke til å dø

Gabrielle Giffords har begynt å puste selv. Rører på fingrene.

 PUSTER SELV:  Kongress-representanten Gabrielle Giffords og hennes atronaut-ektemann Mark Kelly på et arkivbilde fra Giffords valgkamp til Kongressen i fjor. ARKIVFOTO: AP/GIFFORDS VALGKAMPANJE/SCANPIX.
PUSTER SELV: Kongress-representanten Gabrielle Giffords og hennes atronaut-ektemann Mark Kelly på et arkivbilde fra Giffords valgkamp til Kongressen i fjor. ARKIVFOTO: AP/GIFFORDS VALGKAMPANJE/SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kongressrepresentanten Gabrielle Giffords fikk en kule gjennom hjernen da en ung mann skjøt mot henne og tilhørerne hennes på et politisk møte i Tucson lørdag formiddag.

- Hun greier seg selv, sa nevrokirurgen Michael Lemole som har ledet operasjonene hun har vært gjennom etter skyteepisoden.

Han sier at hun også fortsetter å reagere på kommandoer, som å røre på fingrene og klemme en hånd, som er et viktig signal om hvilke utsikter hun har til å bli bra igjen.

Legene sier at Giffords' tilstand er langt bedre enn man kunne vente om man tar i betraktning skadene hun fikk.

- Kommer ikke til å dø - Hun kommer ikke til å dø. Det har hun ikke fått min tillatelse til, sier doktor Peter Rhee som er leder for traumeavdelingen på Tucson-sykehuset.

Kulen gikk tvers gjennom hjernen hennes, antakelig forfra, men den holdt seg til den ene av de to hjernehalvdelene, noe som er positivt for prognosene hennes.

Siden Giffords' mann er kaptein i marinen og astronaut, nyter hun godt av all den medisinske ekspertisen det militære kan oppvise.

To av forsvarets fremste nevrokirurger er fløyet til Tucson for å hjelpe.

(NTB - AFP).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling