- Hun kunne og burde vært stanset før

Hilde Hovengen (Frp), som sitter i kontrollutvalget i Drammen kommune, varslet om den korrupsjonssiktede saksbehandleren allerede i august 2013.

RYSTES AV KORRUPSJONSSKANDALE: En kvinnelig saksbehandler i Drammen kommune er siktet for flere tilfeller av grov korrupsjon etter at hun skal ha mottat penger fra flere utbyggere for å godta byggesøknader. I dag ble nok en ansatt i kommunen arrestert. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
RYSTES AV KORRUPSJONSSKANDALE: En kvinnelig saksbehandler i Drammen kommune er siktet for flere tilfeller av grov korrupsjon etter at hun skal ha mottat penger fra flere utbyggere for å godta byggesøknader. I dag ble nok en ansatt i kommunen arrestert. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den kvinnelige saksbehandleren i slutten av 50-årene, som er siktet for en rekke tilfeller av grov korrupsjon, sitter nå varetektsfengslet.

Hun skal ha mottatt penger fra et 20-talls utbyggere for byggetillatelser. I flere tilfeller har utbyggere betalt for å få bygge i strid med regelverket. Kvinnen skal ha mottatt opptil 120.000 kroner fra utbyggere som ville ha sin sak igjennom.

I formiddag ble nok en ansatt i Drammen kommune pågrepet, siktet for å ha stått i ledtog med kvinnen.

Korrupsjonssaken som ryster Drammen kommune kunne vært avdekket tidligere. Det mener Hilde Hovengen (Frp). I 2013 satt hun i kontrollutvalget i kommunen, da hun fikk høre om den nå korrupsjonssiktede saksbehandleren.

Ba om granskning I august 2013 ba Hovengen om at det skulle settes i gang en «granskning av forholdene i byggesaksavdelingen med spesiell vekt på å avdekke uheldige - eventuelt ulovlige - bindinger mellom ansatte i kommunens administrasjon og ledelse, og søkere og eksterne interessenter».

- Jeg ba om å få saken gransket. Jeg reagerte på saksbehandlerens rolleblanding, framgangsmåte og flere etiske problemer. Kontrollutvalget gikk ikke med på noen gransking, men gjorde en undersøkelse, og hadde en samtale med saksbehandleren, sier Hovengen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer