ARRESTERT: Den 24 år gamle kvinnen er arrestert etter at hennes to barn døde i en overopphetet bil i slutten av mai. Foto: Parker County Sheriff's Office / NTB Scanpix
ARRESTERT: Den 24 år gamle kvinnen er arrestert etter at hennes to barn døde i en overopphetet bil i slutten av mai. Foto: Parker County Sheriff's Office / NTB ScanpixVis mer

Hun låste de to barna inn i bilen for å lære dem en lekse. Da hun våknet var det for sent

Mora sovnet etter å ha røyket marijuana.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 24 år gammel kvinne fra Texas i USA ble fredag arrestert etter at hennes to barn ble funnet døde i familiens overopphetede bil i slutten av mai.

Kvinnen har lenge hevdet sin uskyld i saken, men i en uttalelse fra politiet heter det nå at moren har innrømmet at hun låste barna inne i bilen for å lære sin to år gamle datter en lekse. Det skriver CNN.

Sovnet

Da datteren ikke ville ut av bilen, låste hun døra, og skal så ha gått inn i huset for å røyke marijuana. Deretter sovnet hun, og da hun våknet to-tre timer senere, var det for sent for de to små barna.

Politiet ble informert om hendelsen nesten fire timer etter at hun låste dørene, og temperaturen på utsiden var da mer enn 35 varmegrader.

De to barna, den to år gamle jenta og en 16 måneder gammel gutt, ble erklært døde en halvtime senere.

Kvinnen sitter nå i politiets varetekt, og er siktet for to tilfeller av grov kroppsskade mot barn.

Startet etterforskning

Det var allerede i mai tydelig at politiet fattet mistanke til mora og hennes forklaring. Ifølge hennes opprinnelige forklaring, skal barna ha lekt i et rom i hjemmet deres før de forsvant.

Hun fortalte at hun lette etter barna, før hun til slutt fant dem i bilen som skulle være låst innenfra, men politiet var i tvil om en toåring var i stand til å åpne bildøra.

Sheriff Mark Arnett i Parker County sa allerede da at det var igangsatt en etterforskning av hendelsen.

- Saken er i en tidlig fase. Alt som sies om denne saken nå er antakelser inntil vi får styr på alle fakta, sa han.

Denne etterforskningen har altså konkludert med at moren lot barna sitte i den varme bilen med overlegg.

Forbudt

Ifølge organisasjonen Kids and Cars dør gjennomsnittlig 37 barn hvert år i USA som følge av å bli etterlatt i varme biler.

I de aller fleste tilfellene dreier det seg om uhell, men i noen få enkelttilfeller er barna etterlatt der med viten og vilje.

Bare 19 av landets 50 stater har lover som gjør det forbudt å etterlate barn alene i bilen.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 03.06.2014 DØDSFELLE: I illustrasjonsvideoen «One Decision» fra 2013 ser man et eksempel på hva som kan skje om en mor etterlater barnet sitt i bilen en varm sommerdag. Video: RedCastle Productions Vis mer