- Hun låste døra, og kastet nøkkelen

Stein Ørnhøi mener Kristin har satt grensa for hva SV tåler.

KLAR TALE: Partileder Kristin Halvorsen på talerstolen under innledningen av SVs landsmøte. Foto: Tor Erik H. Mathiesen / SCANPIX
KLAR TALE: Partileder Kristin Halvorsen på talerstolen under innledningen av SVs landsmøte. Foto: Tor Erik H. Mathiesen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Dagbladet.no): SV-veteran Stein Ørnhøi er strålende fornøyd med at SV-leder Kristin Halvorsen endelig har gitt Jens Stoltenberg og Liv Signe Navarsete to ufravikelige krav for fortsatt rødgrønt samarbeid.

- Hun låste døra, og kastet nøkkelen. Dette var mer enn jeg hadde håpet på, sier Stein Ørnhøi til Dagbladet.no

To kravI går gjorde partileder Kristin Halvorsen det klart at SV skal ha gjennomslag for to ting i en fortsatt rødgrønn regjering: Ingen norske soldater i Isaf-styrkene i Afghanistan og ingen oljeboring i havområdene utenfor Vesterålen og Lofoten.

Selv vil ikke Ørnhøi bruke ordet ultimatum, på lik linje med SV-ledelsen, men er klokkeklar overfor Dagbladet. no:- De to tingene er låst, og det er bra. Det er tunge symbolsaker som er viktig i partiet.  Det gikk rett i hjertet, og det er de to rette sakene å velge, sier Ørnhøi, som ikke kan få rost Halvorsen nok for sin klargjørende tale.

Klar smertegrense- Det finnes smertegrenser, og Kristin har i dag gjort det helt klart at det her går en grense. Det har landsmøte skjønt nå.- Hva med de andre partiene, oppfatter de alvoret i denne saken?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer