Hun ledet Nord-Korea-samtalene i Oslo. Nå mener hun Trump har skutt seg selv i foten

Mener Donald Trump sender en forferdelig beskjed til Kim Jong-un om at han ikke kan stole på USA.

KRITISK: Suzanne DiMaggio var sentral i forhandlingene om atomavtalen med Iran og ledet USAs Nord-Korea-møter i Oslo i fjor. Hun mener Donald Trump sender et forferdelig signal til Kim Jong-un ved å si opp atomavtalen. Foto: AFP / C-span / Reuters / NTB Scanpix
KRITISK: Suzanne DiMaggio var sentral i forhandlingene om atomavtalen med Iran og ledet USAs Nord-Korea-møter i Oslo i fjor. Hun mener Donald Trump sender et forferdelig signal til Kim Jong-un ved å si opp atomavtalen. Foto: AFP / C-span / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

For ganske nøyaktig ett år siden møttes representanter fra Nord-Korea og USA for å holde hemmelige samtaler i Norge.

Amerikanernes representant var Suzanne DiMaggio, som er leder og forsker ved den amerikanske tenketanken New America i Washington.

Hun har over 15 års erfaring med å lede såkalte «Track 1,5»- og «Track 2»-møter, skriver New America på sine nettsider.

- Trump undergraver

Ifølge nettsidene har hun deltatt på møter der temaer som regional sikkerhet, terrorisme, ikke-spredning og demokratisk styring har blitt diskutert. Hun skal ha en spesiell interesse for politisk dialog med land som USA har begrenset offisielle relasjoner med, som for eksempel Nord-Korea, Iran og Myanmar.

På det tidspunktet var det nærmest utenkelig at USAs president Donald Trump og Nord-Koreas leder Kim Jong-un skulle kunne møtes bare ett år seinere.

Nå vet vi imidlertid bedre, og 12. juni er det klart for det som er ventet å bli det største diplomatiske møtet på flere tiår.

- Ved å bryte Iranavtalen, har Trump undergravd forhandlingene med Nord-Korea før de i det hele tatt er i gang. Med dette trekket sender han en beskjed om at selv om man oppfyller sine forpliktelser uten juks, så kan man fortsatt ikke stole på at USA lever opp til sin del av en avtale, skriver hun på Twitter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer