- Hun ligger der og sover

Faren til Susanne (13) skriver om sykehusbesøk og håp.

BESØKER DATTEREN HVER DAG: - Jeg er inne hos henne hver dag og snakker med henne. Jeg tror hun hører meg. Jeg er så utrolig glad i henne, skriver Susanne Auke (13) sin far. (FOTO: PRIVAT)
BESØKER DATTEREN HVER DAG: - Jeg er inne hos henne hver dag og snakker med henne. Jeg tror hun hører meg. Jeg er så utrolig glad i henne, skriver Susanne Auke (13) sin far. (FOTO: PRIVAT)Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet.no): På bloggen «Susanne — vi ber for deg» legger familien til Susanne Auke (13), samt talsmann Harald Kronstad, ut jevnlige oppdateringer.

Tidligere har moren til 13-åringen, som forrige uke ble påkjørt to ganger og slept etter en bil i fire kilometer, skrevet om sin opplevelse av ulykken.

- Forunderlig
- Det er ganske underlig å sitte her Bergen og være midt oppe i denne situasjonen. Datteren min ligger på brannskadeavdelingen i bygget ved siden av, hardt skadet, skriver han i et blogginnlegg.

Susanne ble operert igjen i i går, og ifølge Harald Kronstad var operasjonen kirurgisk sett vellykket. Rundt 30 prosent av jentas hudoverflate har fått til dels store skader av ulykken.

- Tilstanden er fortsatt kritisk og ustabil. Lungene er nå det mest kritiske, sa Kronstad til Dagbladet i går.

Susannes far syntes oppstyret rundt sin datter er «forunderlig», samtidig takker han for all den støtten, omtanken og omsorgen han og familien har fått i den vanskelige tiden.

- Overbevist om en lykkelig slutt
- Jeg er inne hos henne hver dag og snakker med henne. Jeg tror hun hører meg. Jeg er så utrolig glad i henne, skriver han.

Susanne skal ikke gjennom noen operasjoner i dag, men sårbehandlingen fortsetter, og Harald Kronstad forteller på bloggen om små tegn til bedring. Selv ser Susannes far frem til den dagen datteren kan bli med hjem.

- Jeg vet at dette kommer til å ta lang tid, men jeg ser målet for meg, og det er at Susanne en dag skal komme hjem og være sammen med oss alle. Jeg vet også at det kommer til å gå mye opp og ned, men i det store og det hele er jeg helt overbevist om at dette skal få en lykkelig slutt.

Det var torsdag i forrige uke at 13-åringen ble påkjørt av en lastebil før hun ble slept under en annen bil i fire kilometer. Hun var ved bevissthet umiddelbart etter ulykken, men tilstanden har hele tiden vært livstruende og kritisk. Susanne ligger nå på brannskadeavsnittet ved Haukeland universitetssjukehus i Bergen.

- Jeg vil rette en stor takk til alle som er med oss; leger, spesialister, sykepleiere, offentlige etater, fastlegen vår (han har forresten ringt meg hver dag og er oppriktig interessert i hvordan jeg har det - i sin egen fritid!), og selvfølgelig alle som tenker på oss og er med oss i bønn, skriver Susannes far.