Lønnsfesten i Oslo-skolen:

- Hun lot som hun ikke visste

Etter at Dagbladet avslørte SMS-er med helt nye begrunnelser for lønnsfesten, mener opposisjonen seg lurt av Inga Marte Thorkildsen og skoledirektør Marte Gerhardsen.

INNKALT TIL HØRING: Tidlig på nyåret må Inga Marte Thorkildsen sette av fem timer til egen høring om lønnsfesten i Oslo-skolen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
INNKALT TIL HØRING: Tidlig på nyåret må Inga Marte Thorkildsen sette av fem timer til egen høring om lønnsfesten i Oslo-skolen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg mener at Thorkildsen og Gerhardsen opptrer på en svært uryddig måte, og nærmest forsøker å «lure» bystyret gang på gang ved å gi en annen informasjon privat enn offentlig, sier Aina Stenersen til Dagbladet.

Oslo Frp-toppen reagerer sterkt på Dagbladets artikkel fredag.

Der kom det fram at de største lønnsøkningene i den omstridte lønnsfesten i Oslo-skolen ble begrunnet med likelønnshensyn i private SMS-er mellom skolebyråd Inga Marte Thorkildsen og skoledirektør Marte Gerhardsen.

«(...)Til info: De to som er løftet betydelig er kvinnelige grunnskoledirektører som lå uakseptabelt mye lavere i lønn enn mannlige kolleger som har nøyaktig samme jobb», skriver Gerhardsen til Thorkildsen i en SMS 22. oktober.

- Farse

Dette er noe annet enn det Gerhardsen har sagt offentlig, hvor argumentet for lønnsfesten hele veien har vært utvidede ansvarsområde hos hennes 28 direktører.

Heller ikke Inga Marte Thorkildsen har nevnt likelønn ved noen av de flere anledningene bystyret i Oslo har grillet henne om Dagbladets avsløringer om Oslo-skolen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer