Hun lover strengere straffer

Leder i justiskomiteen, Anne Marit Bjørnflaten (Ap), lover strengere straff for vold, voldtekter og drap. Forbundslederen for fengselsansatte reagerer på at ran straffes hardere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Folks rettsoppfatning svekkes når folk ofte dømmes slik som de dømmes, sier leder i justiskomiteen på Stortinget, Anne Marit Bjørnflaten (Ap), til Dagbladet.no.

Debatten raser på Dagbladet.no etter at leder for de fengselsansatte, Geir Bjørkli, gikk til angrep på det norske rettsystemet. Han var rasende over at aktor i saken mot de tiltalte i Munch-ranet kunne sette ned påstand om 12 års fengsel samtidig som voldtektsforbrytere kunne slippe unna med to år.

- Dette viser at man verdsetter materielle ting høyere enn liv og helse til barn, sa forbundsleder Geir Bjørkli i Fengsels- og friomsorgsforbundet til Dagbladet.no.

Lover strengere straffer

Bjørnflaten forstår Bjørklis sinne.

- Vi ønsker strengere straffer for grove voldtekter, drap, grov vold og grove sedelighetsforbrytelser. Vi har signalisert en gjennomgang av straffeloven neste år, og da kommer vi til å se på blant annet dette, sier Bjørnflaten til Dagbladet.no.

- Så du lover strengere straffer i løpet av neste år?

- Ja, men jeg kan ennå ikke si nøyaktig hvordan vi kommer til å gjøre det. Vi må vurdere om vi ønsker å heve minstestraffen eller øke strafferammen generelt, sier Bjørnflaten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer