MINNESTED:  Solveig satt ved Den blå steinen i Bergen sentrum og ventet på en venninne da de to kvinnene dukket opp. Den blå steinen ble i etterkant av terrorangrepet dekket av blomster og lys for å minnes de drepte. 
Foto: Marit Hommedal / Scanpix
MINNESTED: Solveig satt ved Den blå steinen i Bergen sentrum og ventet på en venninne da de to kvinnene dukket opp. Den blå steinen ble i etterkant av terrorangrepet dekket av blomster og lys for å minnes de drepte. Foto: Marit Hommedal / Scanpix Vis mer

- Hun lurte på om jeg ville brenne i evigheten

Kristenfanatikere trakasserer sørgende ved minnested for Utøya-ofre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I går satt Solveig Selvik ved Den blå Steinen i Bergen, hvor folk har lagt ned blomster og hilsener i forbindelse med Utøya-tragedien. To fremmede kvinner kom bort, og fortalte at de var der for å redde sørgende fra helvete, skriver bt.no i dag.

 - Har du ønsket Jesus velkommen inn i hjertet ditt? sa den ene. Jeg ble litt forbauset, og svarte nei. Da kunne jeg tydelig se blikket forandre seg. Hun lurte på om jeg ville brenne i evigheten, sier Solveig Selvik til bt.no.

Til Dagbladet forteller Selvik at kvinnen snakket om viktigheten av å bli frelst før det var for seint, med en klar hentydning til ungdommene på Utøya.

- I helvete Deretter spesifiserte kvinnen hva hun mente med en enda mer sjokkerende uttalelse:

- «Tenk på alle de ungdommene. Tenk på hvor de har endt opp», sa hun. Så pekte hun ned på bakken mens hun sa: «I helvete», forteller Solveig til Dagbladet.

Kvinnene opplyste aldri hvilken trosretning de hadde. Men de ga Selvik en brosjyre med påskriften «Profeti fra Finland - gitt av profetinnen i Uleåborg den 1. april 1961.»

Solveig Selvik sier hun ikke kjente noen av dem som var Utøya. Men Den blå steinen har også vært et samlingspunkt for sørgende som har vært direkte berørt av tragedien.

- Det er helt forferdelig. Man kan ikke gå rundt og si slike ting, sier Selvik.

- Synge for Jesus Hun fikk aldri noen klarhet i hva de to kvinnene egentlig ønsket.

- Den ene spurte om jeg sang. Og så spurte hun om jeg ville synge for Jesus. Jeg tenkte at de kanskje var et kor de ville jeg skulle bli med i. Men hun svarte at det ikke var et kor, men sa aldri hva hun egentlig ville at jeg skulle være med på, sier Selvik.

I tiden etter terrorangrepet ble Scientologkirken beskyldt for å forsøke å utnytte mennesker i en sårbar situasjon. De stilte seg opp med plakater med påskriften: «Har du behov for å snakke med noen? Vi lytter!», uten at plakaten opplyste at de var fra Scientologikirken.

- Vi forsøker ikke å skjule det, men vi tenkte det holdt med ID-kortene, sier Melissa, og viser frem ID-kortet der det står «Scientology Volunteer Minister» nederst med ørliten skrift, sa svenske Melissa (18) til Aftenposten onsdagen etter terrorangrepet.

SJOKKERT:  - Det er helt forferdelig. Man kan ikke gå rundt og si slike ting, sier Solveig Selvik til Dagbladet. Foto: Privat
SJOKKERT: - Det er helt forferdelig. Man kan ikke gå rundt og si slike ting, sier Solveig Selvik til Dagbladet. Foto: Privat Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer