«Hun malte i telefonrøret»

Pinlig uttalelse om dronning Elizabeth fra statsminister David Cameron.

PINLIG: Statsminister David Cameron kan bli nødt til å unnskylde seg overfor dronning Elizabeth etter uttalelsen om at hun malte som en katt på telefonen. Foto: JEREMY SELWYN / AFP / NTB SCANPIX
PINLIG: Statsminister David Cameron kan bli nødt til å unnskylde seg overfor dronning Elizabeth etter uttalelsen om at hun malte som en katt på telefonen. Foto: JEREMY SELWYN / AFP / NTB SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dagens store snakkis i britiske medier er en bemerkning statsminister David Cameron kom med til New Yorks tidligere borgermester Michael Bloomberg, under et møte mellom de to i dag. I et ubevoktet øyeblikk, foran et nyhetskamera, forteller Cameron om samtalen han hadde med dronning Elizabeth like etter at det var klart at Skottland sier nei til selvstendighet.

«Definisjonen på lettelse er å være Storbritannias statsminister og ringe dronningen for å fortelle at 'det er i orden, det er OK'. Det var litt av en følelse», sier Cameron til Bloomberg ifølge Sky News.

Han legger til:

«Hun malte i telefonrøret.»

- Grotesk Dette har ikke gått upåaktet hen. Daily Mirror konstaterer at «verden reagerte med en blanding av forbauselse og skrekk på nyheten om at Cameron har fått dronningen til å male».

«At David Cameron bruker ordet 'male' til å beskrive dronningen, er det verste jeg har hørt på flere uker.» «David Cameron som får dronningen til å male, er det mest groteske bildet jeg noensinne har fått på netthinna. Hva har dere gjort, Skottland?» «Det var ikke dronningen som malte, Dave. Hun la på igjen», er bare noen av reaksjonene på sosiale medier.

Dronningen var offisielt upartisk foran torsdagens folkeavstemning, som endte med en overveldende nei-seier på 55 mot 45 prosent. Ubekreftede meldinger går imidlertid ut på at hun var «skrekkslagen» ved tanken på en oppløsning av unionen, som har eksistert siden 1707. Hun formante skottene til «å tenke seg veldig nøye om» før de gikk til urnene.

- Magesår Cameron selv uttrykker stor lettelse i opptaket av samtalen med Bloomberg; hadde avstemningen ført til skotsk selvstendighet, ville det trolig innebåret hans avgang som statsminiser.

«Det skulle aldri ha vært så nære på. (...) Jeg skal finne disse meningsmålingsinstituttene og saksøke dem for magesåret jeg har fått», sier han.

Telegraph skriver at Cameron nå kan måtte unnskylde sin indiskresjon overfor dronningen.

- Noen vil si at dette er utrolig indiskré, og at samtaler han har med dronningen, ikke skal viderebringes, uansett hvem man er, sier Sky News' kongereporter Paul Harris.

Han opplyser at Buckingham Palace verken vil bekrefte eller avkrefte hvorvidt dronning Elizabeth maler som en katt når hun er glad.

Statsministerens kontor i Downing Street avviser å kommentere hva Cameron ytrer i private samtaler.

- INDISKRÉ: David Cameron er for tida i New York for å sanke støtte til kampen mot IS i FN, men har også tatt seg tid til å møte tidligere borgermester MIchael Bloomberg, og fikk en omvisning i selskapet Bloomberg LPs lokaler. Det var her bemerkningene om dronning Elizabeth ble fanget opp av et nyhetsmedium. Foto: CHRISTOPHER GOODNEY / REUTERS / NTB SCANPIX
- INDISKRÉ: David Cameron er for tida i New York for å sanke støtte til kampen mot IS i FN, men har også tatt seg tid til å møte tidligere borgermester MIchael Bloomberg, og fikk en omvisning i selskapet Bloomberg LPs lokaler. Det var her bemerkningene om dronning Elizabeth ble fanget opp av et nyhetsmedium. Foto: CHRISTOPHER GOODNEY / REUTERS / NTB SCANPIX Vis mer