- SOM FORVENTET: Den drapssiktede briten forklarer seg svært detaljert i retten, og aktor Cecilie Schløsser Møller synes vitnemålet trekker ut i tid. - Men det er som forventet, ut fra hvordan vi kjenner ham fra før, sier hun til Dagbladet. Her med hovedetterforsker Thomas Kvalnes. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix
- SOM FORVENTET: Den drapssiktede briten forklarer seg svært detaljert i retten, og aktor Cecilie Schløsser Møller synes vitnemålet trekker ut i tid. - Men det er som forventet, ut fra hvordan vi kjenner ham fra før, sier hun til Dagbladet. Her med hovedetterforsker Thomas Kvalnes. Foto: Erlend Aas / NTB ScanpixVis mer

- Hun mishandlet barna for å få meg til å chatte

Drapstiltalt Oslo-kvinne (28) rister på hodet mens den britiske kjæresten (35) forklarer seg i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Hun la merke til at hver gang hun mishandlet barna, kom jeg på webcam, for å få henne til å slutte. Da ville hun vende oppmerksomheten til intim samtale med meg. Slik ble det en strategi for henne å mishandle barna.

Dette forteller den 35-årige britiske mannen som er tiltalt for forsettlig drap på ei norsk jente på halvannet år. I oktober 2010 døde barnet etter at den medsiktede moren (28) gjentatte ganger senket hodet hennes i ei bøtte vann i leiligheten i Oslo. Den britiske kjæresten fulgte hele hendelsen på videochat fra London.

Svært ulike forklaringer Da den 28-årige Oslo-kvinnen forklarte seg i går, fortalte hun at hun nærmest ble fjernstyrt av sin kjæreste i England, og at det var han som sa hun skulle senke barnet i vannbøtta, som oppdragende tiltak.

- Han sa at så lenge barnet beveget seg, var det ingen fare, forklarte moren gråtkvalt.

Både Oslo-kvinnen og kjæresten nekter straffskyld for forsettlig drap. Men den britiske 35-åringen tegner et svært forskjellig bilde enn henne av de faktiske forhold rundt den lille jentas død. Ifølge seg selv ble han sjokkert over av kjæresten mishandlet de to barna sine, og prøvde å stoppe det.

- En gang så jeg at hun stappet en sokk i munnen på sønnen. Jeg var lamslått, sier han.

Den tiltalte Oslo-kvinnen sitter ved siden av sin forsvarer Geir Hovland og lytter til kjærestens forklaring. Nå og da rister hun oppgitt på hodet.

- Ville stille opp og lytte Bedriftsøkonomen sitter dresskledd og forklarer seg selvsikkert og med stødig stemme svært detaljert om hele forholdet til den norske kvinnen:

De to møttes i Pakistan da de var barn, via hennes bror, og gjenopptok kontakten på Facebook i 2009. I begynnelsen var kontakten uskyldig, men etter hvert begynte hun å betro seg om voldtekter og mishandling i oppveksten. Dermed kom de tettere og tettere på hverandre, forteller 35-åringen, som på det tidspunktet var gift med sin andre kone.

- Jeg tenkte jeg ville stille opp og lytte. Etter hvert som jeg hørte mer, fikk jeg en stadig mer overveldende sympati for henne, sier briten.

Men samtalene ble stadig mer intime, og britens kone advarte ham mot at kontakten ikke var sunn. Derfor begynte han å holde de stadig hyppigere samtalene hemmelig.

Kom på besøk Så, da kona dro på familiebesøk til Pakistan i februar 2010, kom Oslo-kvinnen og den nå avdøde datteren til London. Ifølge den tiltalte briten måtte de bo hos ham siden hun ikke hadde penger.

- Du visste overhodet ikke hvor hun skulle bo, selv etter all chattingen? spør dommer Torstein Hellesnes.

- Nei, svarer briten.

Han forteller at han og Oslo-kvinnen under oppholdet innledet et seksuelt forhold. Om barnet har han bare gode minner fra besøket, sier han.

- Hun var leken, likte å bli holdt og båret rundt, og leke med kosedyrene jeg og min kone hadde hjemme.

- Tok kontakt hele tida Etter at mor og barn var dratt hjem igjen til Oslo, økte frekvensen på anrop og meldinger fra 28-åringen ytterligere, og det ble til slutt et problem da kona kom hjem igjen, forteller London-mannen.

- Jeg sa hun ikke skulle ringe så ofte, og ikke på upassende tidspunkter. Men hun hadde ikke respekt for at jeg jobbet og var gift.

Likevel fortsatte kontakten.

- Jeg var en dum mann og tenkte ikke med hodet, syntes det var spennende og fikk et kick av det. Men jeg hadde skyldfølelse overfor kona, sier han.

- Vasket munnen med chili Etter at Oslo-kvinnen flyttet fra stemoren og stesøsteren og inn i egen kommunal leilighet i april 2010, viet hun all sin ledige tid til kontakt med ham, forteller briten. Men han sier han ble frastøtt av at barnemishandlingen vedvarte.

- Hun vasket bokstavelig talt munnen på sønnen med chili. Jeg syntes det var helt forferdelig.

Aktor Cecilie Schløsser Møller synes den drapssiktede britens forklaring trekker ut i tid.

- Men det er som forventet, ut fra hvordan vi kjenner ham fra før, sier hun til Dagbladet.

Rettssaken er berammet til og med 8. april.