DREPT: Liket av Tova Moberg (19) ble funnet i en innsjø etter en stor leteaksjon. En siktet 22-åringen er tidligere blitt anmeldt av faren til den avdøde jenta. Foto: Politiet.
DREPT: Liket av Tova Moberg (19) ble funnet i en innsjø etter en stor leteaksjon. En siktet 22-åringen er tidligere blitt anmeldt av faren til den avdøde jenta. Foto: Politiet.Vis mer

- Hun nærmest forutså sin egen død

Svenske Tova (19) skrev dagbok før hun ble drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I mai i år ble 19 år gamle Tova Moberg funnet drept i en sjø utenfor Hudiksvall i Sverige. Hun hadde da vært meldt savnet i flere dager og det var iverksatt en større leteaksjon etter den unge kvinnen.

Hennes 22 år gamle ekskjæreste ble kort tid etter pågrepet og siktet for drapet på Tova.

Den svenske avisa Expressen skriver i dag at Tova selv skal ha uttrykt frykt for å bli drept. I sin personlige dagbok skal 19-åringen har forutsett det, skriver avisa.

«Ting har skjedd»

Dagboka blir et viktig bevis i saken mot den 22 år gamle ekskjæresten, ifølge Ekspressen.

Forholdet mellom de to tok slutt i mars i år, og i forbindelse med bruddet ble også ekskjæresten anmeldt av Tovas foreldre for å ha mishandlet henne.

Tova var i et avhør med politiet i etterkant av anmeldelsen, der hun blant annet sa «ting har skjedd». Hun skal imidlertid også ha sagt at hun ikke ønsket å medvirke i etterforskningen, ifølge dokumenter hos den svenske tingretten.

- Forutså egen død

22-åringen nekter straffskyld etter siktelsen om drap.

Påtalemyndighetene i Sverige mener at Tovas dagbok er med på å styrke mistankene mot ham.

- I dagboka nærmest forutså hun sin egen død og at den ville inntreffe, sier påtaleansvarlig Christer Sammens, ifølge Expressen.

- Graverende opplysninger

Han mener at dagboka også er med på å styrke opplysningene om at ekskjæresten tidligere har «opptrådt voldsomt» mot henne.

Han skriver:

- Det har framkommet graverende opplysninger og mistanker om at 22-åringen utsatte Tova for mishandling, trusler og tvang før den 14. mai 2017.

22-åringens advokat, Bo Karlsson, kommenterer Sammens sine uttalelser slik:

- Etterforskningen pågår fremdeles. Det som blir sagt, er det påtaleansvarlig som må stå for, sier Karlsson til Expressen.