ÅSTED: Det var i 01-tida natt til i går 44-åringen ble funnet knivdrept i setet på sin egen BMW. Den sto parkert inne på Grønlands Torg parkeringshus. Foto: HEIKO JUNGE / NTB SCANPIX
ÅSTED: Det var i 01-tida natt til i går 44-åringen ble funnet knivdrept i setet på sin egen BMW. Den sto parkert inne på Grønlands Torg parkeringshus. Foto: HEIKO JUNGE / NTB SCANPIXVis mer

- Hun nekter all skyld og forventer å bli løslatt

Kvinne i 30-åra siktet etter parkeringshusdrapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Hun nekter for å ha noe å gjøre med dette, og forventer å bli løslatt snart, sier advokat Svein Holden til Dagbladet.

Holden forsvarer en norskvietnamesisk kvinne som er en av tre personer siktet for drap eller medvirkning til drap, etter at en 44-årig norskvietnameser natt til i går ble funnet knivdrept i sin egen bil. Den sto parkert i et parkeringshus på Grønland i Oslo.

Ni siktede Advokat Holden opplyser at klienten hans ble forelagt drapssiktelsen da hun var inne til avhør med politiet i dag, etter å ha blitt pågrepet i går. Han understreker imidlertid at de fleste av detaljene i siktelsen er ukjente for ham, herunder hvilket forhold kvinnen skal ha hatt til avdøde og andre involverte i saken, eller til bilen som ble funnet brennende på Romerike i går.

De to øvrige drapssiktede er en etnisk norsk mann og en norskvietnamesisk mann. Nordmannens forsvarer John Christian Elden sa tidligere i dag at klienten stiller seg uforstående til siktelsen og nekter straffskyld.

I tillegg til de tre drapssiktede pågrep politiet ytterligere seks norskvietnamesere - tre menn og tre kvinner - i en bil på Kongsvinger. Alle seks er siktet for «etterfølgende bistand» i forbindelse med drapet, og etterforskerne tror de var i ferd med å stikke av til Sverige da de ble tatt.

Etterforskningsleder Grete Lien Metlid ved voldsseksjonen i Oslo politidistrikt opplyser i 21.45-tida at avhør av de siktede fremdeles pågår.

- Vi håper å bli ferdige med avhørene i kveld. Så vil påtaleansvarlig ta stilling til spørsmålet om fengsling i morgen, sier Metlid til Dagbladet.

Hun opplyser at politiet håper å beramme fengslingsmøter i tingretten fredag.

Har rulleblad Den avdøde 44-åringen er selv tidligere tiltalt i en drapforsøkssak, men ble frifunnet i lagmannsretten. I tillegg er han dømt for cannabisdyrking og våpenbesittelse.

FORSVARER: Advokat Svein Holden forsvarer den norskvietnamesiske kvinnen som er siktet for drap eller medvirkning til drap. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN / DAGBLADET
FORSVARER: Advokat Svein Holden forsvarer den norskvietnamesiske kvinnen som er siktet for drap eller medvirkning til drap. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN / DAGBLADET Vis mer

Etterforskningsleder Metlid uttalte tidligere i dag at politiet ser pågripelsene i sammenheng med mannens tidligere forbindelser og miljøet rundt ham, men vil ellers ikke gå i detalj om etterforskningen.

Oslo-politiet ønsker tips i saken. Personer som kan ha sett avdøde og/eller BMW-en hans i tidsrommet mellom klokka 23 og 01 natt til i går, kan ringe 22 66 99 66.

De ønsker også opplysninger i forbindelse med bilen som i natt ble funnet brennende utenfor Romerikssenteret på Kløfta. En mann ble sett løpende fra bilen, iført olabukser og mørk jakke, den aktuelle bilen er en sølvgrå BMW med likefarget skiboks på taket.

- Vi har fått inn tips i forbindelse med bilen, og det er kjempeviktig at vi får flere, sier Metlid i kveld.

UTBRENT BIL: Denne BMW-en ble satt fyr på utenfor Romerikssenteret på Kløfta i går. Politiet setter bilbrannen i sammenheng med drapet, og ønsker tips. Foto: REMI PRESTTUN
UTBRENT BIL: Denne BMW-en ble satt fyr på utenfor Romerikssenteret på Kløfta i går. Politiet setter bilbrannen i sammenheng med drapet, og ønsker tips. Foto: REMI PRESTTUN Vis mer