- Hun nektet å oppgi tallene

8. november 2002: Forsvarets ledelse blir orientert om at kostnadene for et stort dataprosjekt er anslått til 1,8 milliarder kroner. 17. desember 2002: Forsvarsminister Kristin Krohn Devold informerer Stortinget om at det ikke finnes et samlet bilde av kostnadene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Dette er veldig alvorlig. Det viser seg altså at det eksisterer anslag over de totale kostnadene for prosjektet og at statsråden har nektet for at disse tallene finnes, sier Kjetil Bjørklund, som representerer SV i Stortingets forsvarskomité.

- Tallene er foreldet og har aldri blitt behandlet eller godkjent av Forsvarsdepartementet. Vi står dermed fast på den informasjonen som ble gitt 17. desember, sier pressetalsmann Martin Lohne.

Ville vite prisen

10. desember 2002 stilte Kjetil Bjørklund følgende spørsmål til forsvarsminister Kristin Krohn Devold:

«Hva er de totale kostnadene for utvikling og implementering av Felles Integrert Forvaltningssystem (FIF) i Forsvaret, slik dette skal leveres av Program GOLF som integrert økonomi- og lønnssystem og logistikk- og ledelsessystem?»

I svaret 17. desember skriver Devold:

«Det faktum at hvert enkelt prosjekt vil planlegges separat og i sekvens gjør at man på nåværende tidspunkt ikke har et samlet bilde av de totale investeringskostnadene for hele Program GOLF.»

Finnes anslag

I Forsvarets Overkommando finnes det imidlertid et anslag over kostnadene, går det fram av dokumenter Dagbladet har fått tilgang til. I en kost/nytte-analyse lagt fram for sjefsmøtet i Overkommandoen 8. november i fjor er innføringen av det enorme dataprosjektet, som går under navnet Felles Integrert Forvaltningssystem, beregnet til 1,8 milliarder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer