FIKK FEM ÅR SAMMEN:  Ellen Kristvik og Jostein Nerbøvik merket spenningen mellom dem fra første gang de snakket på telefon. De fikk fem år sammen.  Jostein Nerbøvik måtte gi tapt for kreften i 2004.Foto: Ragnar Albertsen.
FIKK FEM ÅR SAMMEN: Ellen Kristvik og Jostein Nerbøvik merket spenningen mellom dem fra første gang de snakket på telefon. De fikk fem år sammen. Jostein Nerbøvik måtte gi tapt for kreften i 2004.Foto: Ragnar Albertsen.Vis mer

Hun og mannen sloss mot kreften: - Følte seg dumpet da døden nærmet seg

Da kreften ikke lenger kunne behandles fikk Jostein Nerbøvik og Ellen Kristivik følelsen av at de nå burde forstå at de ikke lenger hørte til spesialsykehuset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet): På våren i 1999 kom historikeren Jostein Nerbøvik fra Volda inn i livet til sosialantropolog Ellen Kristvik. Hun ringte ham for å spørre om opphavet til et spesielt gatenavn.

Fra første telefonsamtale merket de at det var en spesiell spenning mellom dem, forteller Kristvik. Samme sommer ble de kjærester, og siden ektefeller.

- Må fortsatt møte ulike leger i ulike deler av forløpet Radiumhospitalet ble i 2005 slått sammen med Rikshospitalet, og i 2009 ble den nye enheten en del av Oslo universitetssykehus HF. Sykehuset kan ikke kommentere Jostein Nerbøviks behandling, men har følgende generelle kommentarer om hvordan de sikrer kontinuitet og informasjon under kreftforløp i dag.   - Å sikre best mulig kontinuitet i pasientforløpet er vår klare målsetning. Så er kreftdiagnostikk og behandling et samvirke mellom ulike type spesialister i et sykehus, i et tverrfaglig team av kirurger, onkologer, røntgenleger, indremedisinere og andre, og pasienter må derfor fortsatt møte ulike leger i ulike deler av forløpet. - På grunn av vaktordninger vil pasienter ofte også møte en annen lege på kveld, natt, i helg og i ferietid. Men viktigst er at pasienten vet hvem som er ansvarlig til enhver tid. Informasjon skal gis på ulike tidspunkt i pasientforløpet og pasienter skal være med i de beslutninger som tas. - Sykehuset innfører framover forhåndsbestemte forløp, pakkeforløp, ved flere kreftformer. Dette mener vi også vil gi en bedre opplevelse for pasientene, sier Kjell Magne Tveit, Fagdirektør for Medisin, helsefag og utvikling ved Oslo universitetssykehus.   Han sier videre at de har som målsetning å begrense hvor mange forskjellige leger en pasient ved sykehuset skal forholde seg til.   - Ja, det er en målsetning og vi arbeider for å få det til. Men som sagt vil et sykehusteam som utreder og behandler en kreftpasient ha flere ulike leger som pasienten kommer i kontakt med. Arbeid i team mener vi øker kvaliteten i pasientbehandlingen, sier Tveit. 

Men de to fikk bare fem år sammen, og tre av årene var preget av alvorlig sykdom.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn