Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ambulansekapringen

- Hun ønsker å bli løslatt

Kvinnen som er siktet i ambulanse-saken, vil begjære seg løslatt under dagens fengslingsmøte.

FLYKTER: Slik var de dramatiske minuttene da en 32 år gammel mann dro på en «gal manns ferd» i en kapret ambulanse. Video: Dagbladet / Per Aanstad Vis mer

Begge de siktede i ambulanse-saken vil bli fremstilt for varetekstfengsling i dag. Det bekrefter politiinspektør Grete Metlid overfor Dagbladet.

Fengslingsmøtet for mannen (32), som er siktet for drapsforsøk, befatning med våpen og oppbevaring av narkotika, starter klokka 15. Den 25 år gamle kvinnens fengslingsmøte starter klokka 14. Hun er siktet for medvirkning til befatning med våpen og medvirkning til oppbevaring av narkotika.

Kvinnens forsvarer, John Arild Aasen, forteller til Dagbladet at kvinnen ønsker å bli løslatt.

PÅ TAKET: Bilen de to siktede satt i, veltet på Rosenhoff i Oslo. Mannen truet til seg en ambulanse, kvinnen forsvant fra stedet til fots: Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
PÅ TAKET: Bilen de to siktede satt i, veltet på Rosenhoff i Oslo. Mannen truet til seg en ambulanse, kvinnen forsvant fra stedet til fots: Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

- Fryktelig

- Etter min oppfatning, så er ikke vilkårene for fengsling til stede, sier Aasen til Dagbladet.

- Hvordan har hun det?

- Hun ønsker å bli løslatt. Hun synes det er fryktelig å sitte i varetekt for noe hun ikke har gjort galt.

I går fortalte forsvareren at kvinnen og den siktede mannen ikke har noen relasjon og at det var tilfeldig at hun satt i bilen som krasjet på Rosenhoff tirsdag formiddag. Bilulykken ble starten på den dramatiske ambulansekapringen. Mens mannen truet til seg ambulansen, forsvant kvinnen fra stedet til fots. Hun ble pågrepet på Sandaker Senter flere timer senere.

- Hun hadde ikke noen rolle. Politiet må i fengslingsmøtet bevise hva slags rolle hun hadde og at hun hadde befatning med våpen og oppbevaring av narkotika. Så langt jeg kjenner saken, er det ikke bevist at hun hadde noen rolle. Å sitte i en bil som inneholder dette, betyr ikke at man har gjort noe galt, sier Aasen.

NEKTER STRAFFSKYLD: Den tiltalte 25 år gamle kvinnen, som var involvert i ulykken i forkant av ambulansekapringen, nekter straffskyld i avhør. Det forteller kvinnens advokat onsdag. Video: Kristoffer Løkås. Reporter: Torun Støbakk Vis mer

Kjent for politiet

Da den siktede mannen kapret ambulansen, forsøkte han ifølge politiet å kjøre på tilfeldige fotgjengere. Hans forsvarer, Øystein Bergøy Pedersen fortalte til pressen i går at mannen ikke ønsket å skade andre.

En kvinne med en barnevogn ble truffet av ambulansen, og et eldre ektepar måtte hoppe unna i siste liten for å unngå å bli truffet. Ingen ble alvorlig skadd.

Begge de pågrepne ble beskrevet som godt kjent av politiet fra tidligere saker. 32-åringen har fra tidligere en rekke dommer for befatning med narkotika og med våpen. Han er også dømt for grovt ran. Han var ute på prøve da ambulansen ble kapret.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media