SØR: I dag kom landets offisielle, og særdeles lite objektive, nyhetsbyrå (KCNA) med en melding av det krasse slaget, og en ikke videre flatterende kritikk av Park. - Hun kommer med en rekke hodeløse bemerkninger som bare vil eskalere denne konflikten. Dette gjør at hun minner folk om en giftslange, sier meldingen fra KCNA ifølge AFP. Foto: EPA/JEON HEON-KYUN / POOL / NTB SCANPIX
SØR: I dag kom landets offisielle, og særdeles lite objektive, nyhetsbyrå (KCNA) med en melding av det krasse slaget, og en ikke videre flatterende kritikk av Park. - Hun kommer med en rekke hodeløse bemerkninger som bare vil eskalere denne konflikten. Dette gjør at hun minner folk om en giftslange, sier meldingen fra KCNA ifølge AFP. Foto: EPA/JEON HEON-KYUN / POOL / NTB SCANPIXVis mer

Hun raste mot Diktator-Kims «terrorvelde». Nå slår Nord-Korea tilbake

Latterliggjør presidenten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det har den siste tiden vært mye usikkerhet knyttet til nyheten om at Nord-Korea har gjennomført en vellykket missiloppskytning fra en ubåt.

Det verserte også rykter om at den nordkoreanske forsvarsministeren skulle ha blitt «henrettet med luftvernvåpen for å ha sovnet på et møte», men dette ble senere tilbakevist.

Likevel var den sørkoreanske presidenten Park Geun-Hye langt fra myk i kantene da hun på fredag snakket om et «terrorvelde som gjør alt for å provosere sine omgivelser». Nå slår Nord-Korea tilbake.

- Hodeløse bemerkninger I dag kom landets offisielle, og særdeles lite objektive, nyhetsbyrå (KCNA) med en melding av det krasse slaget, og en ikke videre flatterende kritikk av Park.

- Hun kommer med en rekke hodeløse bemerkninger som bare vil eskalere denne konflikten. Dette gjør at hun minner folk om en giftslange, sier meldingen fra KCNA ifølge AFP.

Meldingen fra KCNA nevnte ikke den ryktede henrettelsen av forsvarsminister Hyon Yong-Chol, men avsluttet med å anklage Park for å «bable som en søvngjenger».

- Ikke i nærheten USAs utenriksminister John Kerry er for tiden på besøk i Sør-Korea, og var tilsvarende hard i sin dom over Kim Jong-uns siste krumspring.

- Nord-Korea er ikke engang i nærheten av å ha tatt de nødvendige skritt for bremse sitt atomvåpenprogram, slik at nye forhandlinger kan komme på tale, sa han tidligere mandag.

Kerry mener at USA forsetter å gi Nord-Korea muligheten til å bedre sitt forhold til USA som en motytelse mot å vise villighet til å redusere sitt atom-program.

- Fram til i dag, og særlig med tanke på de siste provokasjonene, er det klart at Nord-Korea ikke er i nærheten av hva vi krever. I stedet fortsetter de sin jakt på atomvåpen og  raketter til å bære dem, sier Kerry.

Regimet i Pyongyang testet nylig det de sier er en ubåtplattform for å skyte ut ballistiske raketter, noe som utløste frykt i hele regionen for et ytterligere våpenkappløp.