- Hun ropte ikke på hjelp

Det er dyreparkens svar etter at en kvinne (30) ble drept av ulv. Nå får dyreparken kritikk for dårlige rutiner.

- ROPTE IKKE: Dyreparken i Kolmården får kraftig kritikk etter at en av dyrepasserne (avbildet) ble drept av ulv. Foto: Privat
- ROPTE IKKE: Dyreparken i Kolmården får kraftig kritikk etter at en av dyrepasserne (avbildet) ble drept av ulv. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ledelsen ved dyreparken i Kolmården holdt i dag en pressekonferanse der de prøvde å forklare hvordan en av deres ansatte kunne bli drept av en ulv - og deretter ikke bli oppdaget før opptil en halvtime senere.

- Omstendighetene er fremdeles uklare, men i korte trekk var en kvinnelig medarbeider inne i inngjerdingen alene. Det er en rutine for å opprettholde relasjonen dyrepasserne har hatt til ulvene gjennom 30 år her i Kolmården, sier zoologisk dyresjef Mats Höggren.

- Ropte ikke etter hjelp På spørsmål fra Aftonbladet om hvorfor hun ikke hadde våpen eller alarm sier Höggren:

- Våpen gjør ingen forskjell om angrepet skjer uforutsett sånn som dette. Man kan tenke seg at hun skulle hatt en alarm, men det finnes samtidig ingen opplysninger om at hun har ropt etter hjelp. Det blir bare spekulasjoner siden vi ikke vet hvordan angrepet skjedde, sier han.

Han forklarer den lange tiden det tok før hun ble oppdaget med at det ikke er en kontinuerlig samtale med de som er i inngjerdingens nærhet.

- Hun hadde en telefon og kontakt med dem som var i nærheten, men det er ikke en samtale på pågikk. Kontakten skjer med en viss intervall. Hvor korte disse intervallene er, varierer fra situasjon til situasjon, sier Höggren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer