Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hun så Asle ved dødsbrua

Wenche Nordgård (23) er trolig den siste som så Asle Myrvoll i live før han ble meid ned av en ukjent gjerningsmann. Like etter observerte hun en bil i sentrum av Vågåmo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Wenche Nordgård var på vei hjem til Vågåmo fra fest i nabobygda Lom da hun møtte Asle Myrvoll ved Sundbrua klokka 03.25. Myrvoll ble funnet død i veikanten om lag fem minutter seinere.

Nordgård merket seg mannen fordi han gikk i veibanen. Vanligvis bruker folk det parallellgående fortauet, som er atskilt fra bilveien med et rekkverk.
Myrvoll virket beruset. Han gikk og lente seg til rekkverket i motsatt kjørefelt - i retning Lom.

Så en bil

- Om lag ett minutt etter at jeg hadde passert mannen, observerte jeg en bil som kjørte i samme retning som meg. Jeg ser ikke bort fra at jeg har møtt flere biler, men det er bare denne bilen jeg merket meg, sier Nordgård. Hun er helt sikker på tidspunktet. Om lag en kilometer etter at hun passerte mannen, husker hun bestemt at hun så på klokka. Den var da 03.28.

Knappe to minutter seinere ble Myrvoll funnet livløs i veibanen. Utenom gjerningsmannen er Nordgård trolig den siste som så den forulykkede i live.
- Det er liten trafikk på veiene på dette tidspunktet på døgnet. Det er ikke mange biler som kan ha passert Myrvoll etter meg, sier Nordgård.

Virket ustø

Hun vil ikke spekulere over hendelsesforløpet, men mener det er mest sannsynlig at gjerningsmannen har kjørt ut av Vågåmo. - Myrvoll virket ustø. Jeg tror ikke at han har klart å komme seg over i det andre kjørefeltet, sier Nordgård. Dette betyr at hun kan ha passert gjerningsmannen uten å merke seg bilen.

- Selv om det er liten trafikk på veiene, legger en ikke merke til alle biler, sier hun.

Etter at hun hadde passert Myrvoll, kjørte hun inn på plassen foran Jutulbu kiosk. Dette er et sted der ungdom i Vågåmo samles om kveldene. Hun møtte flere personer foran kiosken.
- Jeg var den som sist ankom stedet. Ingen reiste før klokka var passert 03.30, sier Nordgård.

Møtte politiet

Etter at hun hadde snakket med noen venner, reiste hun videre til tettstedet Dovre for å kjøpe nattmat.

Da hun kom tilbake til Vågåmo omtrent klokka 05, møtte hun politiet på Sundbrua, som orienterte henne om den tragiske ulykken som hadde tatt livet av Asle Myrvoll.

<B>PASSERTE OFFERET:</B> Wenche Nordgård kan være den siste - utenom gjerningsmannen - som så Asle Myrvoll i live på Sundbrua i Vågåmo.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!