- Hun så ikke ut til å ha det helt bra

Flyplasspersonell som observerte savnede Monica Barstad (26) dagen hun forsvant, beskriver henne som forkommen og engstelig

SISTE OBSERVASJON: Her på flyplassen i Aten er de siste spor etter den savnede norske flyvertinnen Monica Barstad (26) fra Sandnes. Hun kom hit i taxi fredag morgen, og tilbragte minst 14 timer her. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
SISTE OBSERVASJON: Her på flyplassen i Aten er de siste spor etter den savnede norske flyvertinnen Monica Barstad (26) fra Sandnes. Hun kom hit i taxi fredag morgen, og tilbragte minst 14 timer her. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

26-åringen var på flyplassen i Aten i minst 14 timer fredag, etter at hun ikke hadde penger til å betale flybilletten som skulle ta henne hjem til Norge den morgenen.

Frisørene i ankomsthallen la merke til kvinnen, som de sier gikk fram og tilbake i hallen.

-  Midt på dagen gikk vi ut for å snakke med henne, for hun så ikke ut til å ha det bra. Da virket hun forkommen og engstelig. Vi spurte hvem vi kunne ringe for henne. Hun svarte at hun hadde en gresk venninne i Glyfada, men at hun ikke kunne huske navnet, sier Antonella Tomi, som jobber på en frisørsalong i ankomsthallen til Stavanger Aftenblad.

- Jeg skulle ha fulgt instinktet mitt og hentet politiet for å hjelpe henne. Nå er jeg lei meg over at jeg ikke gjorde det, sier kollegaen Angeliki Faita til Aftenbladet.

De forteller at Barstad fikk stelt håret i frisørsalongen på flyplassen, men at hun ikke kunne betale for seg.

Tom for penger Fra før er det kjent at Barstad ikke kunne betale for flybilletten sin. Det er også flere mislykkede forsøk på å ta ut penger fra bankkontoen hennes. Dette er gjort både på flyplassen og steder i nærheten i 18-19-tiden fredag kveld.

Klokken 22.46 lokal tid (23.46 norsk norsk tid) sender hun en sms fra egen telefon til faren i Norge om at det er trøbbel med fly og at hun går og legger seg.

Der stopper elektroniske spor.

Monica Barstads far og stemor er nå i Hellas og leter etter dattera. De satt i ettermiddag i et fire timer langt avhør hos politiet på Santorini.

- Følte seg forfulgt Fire dager før hun ble meldt savnet la Monica Barstad ut et bilde på sin Facebook-side av seg selv og en mann ved et kafebord.

Denne mannen, en greker som jobber på et serveringssted, tok kontakt med Monicas familie i går etter å ha blitt kontaktet via Facebook.

Han fortalte at de hadde møtt hverandre et par kvelder før den norske kvinnen dro videre til Kreta og Aten - og at han har vært på Santorini hele tiden.

Den savnedes mor Anne Karin Barstad Egeland bekreftet overfor Dagbladet tidligere i dag at det er denne Facebook-vennen som er kilde til opplysningene om at Monica skal ha følt seg forfulgt av en ukjent mann på øya.

SAVNET: Fire dager før hun ble meldt savnet la Monica Barstad (26) ut dette bildet fra Santorini i Hellas. Mannen på bildet har tatt kontakt med Monica Barstads familie for å fortelle om hennes bevegelser på Santorini. Bildet brukes i samråd med familien. Foto: Privat
SAVNET: Fire dager før hun ble meldt savnet la Monica Barstad (26) ut dette bildet fra Santorini i Hellas. Mannen på bildet har tatt kontakt med Monica Barstads familie for å fortelle om hennes bevegelser på Santorini. Bildet brukes i samråd med familien. Foto: Privat Vis mer