- Hun satte alltid andre foran seg sjøl

Elever og lærere ved Sørlandets Hudpleiefagskole i Kristiansand sørger etter drapet på Constansa «Connie» Hernandez (20).

SØRGER: Elisabeth Heltne (18) og Kristina Gjermunds (19) beskriver venninnen Constansa «Connie» Hernandez som en blid jente med klare mål. Foto: Per Flåthe
SØRGER: Elisabeth Heltne (18) og Kristina Gjermunds (19) beskriver venninnen Constansa «Connie» Hernandez som en blid jente med klare mål. Foto: Per FlåtheVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KRISTIANSAND (Dagbladet): Med gråten i halsen omtaler de Constansa Hernandez (20), eller Connie som hun kalles, i rosende og varme ord. Det er tydelig at skolen har mistet en meget populær elev. Natt til i går ble 20-åringen funnet drept. Kjæresten er siktet for forsettlig drap.

- Hun satte alltid andre foran seg sjøl. Og selv om hun hadde det kjipt, tenkte hun ikke på det. Det siste hun sa til meg var at hun skulle legge alt det vonde bak seg og få det fint, forteller Kristina Gjermunds (19), som var den siste Connie var i kontakt med før hun kort tid etter ble funnet drept.

Connie omtales som et menneske med stor omtanke for andre. Hun hadde en lun humor med anstrøk av frekkhet.

- Jeg har ikke en eneste gang sett henne sur, forteller Elisabeth Heltne (18).

Åpne salong Klassevenninnene forteller at Connie var ei jente med mål i livet. Etter hudpleiefagskolen planla hun å utdanne seg innen make up.

Drømmen var å starte opp en salong med et bredt utvalg av tjenester.

- Hun ville satse stort, og hadde klart mål, sier Kristina.

Kristina og klassevenninnen Elisabeth strever med ordene. Å miste en god venn på en slik måte har satt dem i sjokk. Dette legger ikke jentene skjul på.

Minnesamvær I dag er skolen stengt. De 28 elevene og lærerne møttes først der for et innledende møte, før alle reiste bort til Hånes kirke for minnesamvær.

Der tente de frammøtte lys til minne om Connie, mens sogneprest Anne Bjørnholmen Øvensen sa noen ord. Hun har i tillegg gitt elevene og lærerne beskjed om at hun stiller til samtaler og trøst dersom noen er i behov av dette.

- Alle sørger forskjellig. Men det er viktig å få sørge. Ofte kan fysiske handlinger være det beste, når ord ikke strekker til. De holdt om hverandre og var meget stille, forteller sognepresten.

Tomt Det er ikke bare elevene som sørger. Daglig leder Randi Gundersen og rektor Siw Follnes forteller at det blir tungt og måtte møte hverdagen med en tom stol i klasserommet. De forteller om en meget pliktoppfyllende elev.

- Hun var ei skjønn jente. Høflig og beskjeden.

De legger til at Connie sto på for utdannelsen sin. For å få økonomien til å gå opp, slik at hun fikk råd til både skole og sertifikat, arbeidet Connie også på en lokal ICA-maxibutikk etter skoletid.

Sørlandets Hudpleiefagskole tar i mot elever fra hele landet. Det spesielle med skolen er at elevene hele tiden er tett sammen og binder nære bånd til hverandre.

Dette gjør nyheten om drapet ekstra tungt å bære.

DREPT: Constansa Hernandez (20). Foto: Privat
DREPT: Constansa Hernandez (20). Foto: Privat Vis mer