- Hun satte datteren foran alt

Venninne mener 21-åringen aldri ville tatt med datteren på noe galt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Hun er en flott jente. Hun satte alltid datteren sin først, og var en veldig flink mamma. Hvis hun skulle ha gjort noe sånt ville hun aldri ha tatt med seg datteren sin, forteller en fortvilet venninne av den siktede 21-åringen i Bolivia til Dagbladet.no.

Hun er også en venn av den norske kvinnen som nå er etterlyst i Bolivia, og er veldig bekymret for begge venninnene sine.

- Jeg har ingen anelse om hva som kan ha skjedd, og er veldig bekymret for begge to. De kan ikke ha noe med dette å gjøre, isåfall er jeg sikker på at de har blitt lurt. De er begge flotte jenter, sier hun.

- Håper de kommer hjem

Nå håper hun bare alle de norske jentene kommer seg hjem i trygghet.

Den norske kvinnen som er etterlyst i Bolivia sammen med kjæresten sin, begge i begynnelsen av 20-årene, er ei venninne av den 21 år gamle kvinnen som sitter fengslet i Cochabamba.

Begge tilhører en stor vennegjeng i Oslo og omegn, og både 21-åringen og den etterlyste venninnen har vanket i modell- og filmkretser.

- De to jentene er venninner, og har mange andre venner og bekjente, sier venninna deres.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- VAR EN GOD MAMMA: Forteller en venninne. Nå sitter både 21-åringen og datteren på to fengslet i Bolivia. Foto: PRIVAT/ARILD VIK
- VAR EN GOD MAMMA: Forteller en venninne. Nå sitter både 21-åringen og datteren på to fengslet i Bolivia. Foto: PRIVAT/ARILD VIK Vis mer

Hun forteller også at hun synes det er fryktelig trist at enkelte venner tydeligvis ønsker å sverte den 21 år gamle venninnen som sitter i fengsel.

- Er i Bolivia

Flere kilder forteller til Dagbladet at det norske kjæresteparet fortsatt befinner seg et sted i Bolivia.

De skulle egentlig reise hjem til Norge samme kveld som de tre arresterte jentene, men valgte å bli igjen da de skjønte at de tre venninnene var tatt av politiet. De tre norske jentene skal ha besøkt den fjerde jenta, som hadde vært i Bolivia ei stund.

Ifølge boliviansk politi er ikke kjæresteparet mistenkt for noe konkret i saken, men politiet ønsker likevel å snakke med dem.

Flere uavhengige kilder knytter den etterlyste norskbolivianeren til personer som skal ha smuglet kokain fra Bolivia til Norge.

Både norskbolivianeren og kjæresten har vært i Bolivia flere ganger. Dagbladet.no har vært i kontakt med moren til den unge norskbolivianeren, men hun ønsker ikke å snakke med pressen om saken.

Sier de er lurt

- Hun satte datteren foran alt

Hjemme i Norge er Kripos koblet inn i saken, men har ennå ikke startet etterforskningen.

Både 21-åringen og 17-åringen som sitter fengslet har vært i Bolivia tidligere. 17-åringen er søster til 21-åringens tidligere kjæreste, og tante til toåringen. Den 18 år gamle jenta har ikke vært i Bolivia før. På flyplassen i Cochabamba skal politiet ha funnet 22,5 kilo kokain gjemt i tre bager i jentenes kofferter.

Da de tre norske jentene ble arrestert konfiskerte politiet mobiltelefonene deres. Det skal ha vært ferske telefonsamtaler som satte politiet på sporet av kjæresteparet som nå er etterlyst.

Jentene har hele tida sagt at de har blitt lurt. De sitter fortsatt i varetekt, men har anket fengslingen og venter nå på en avgjørelse.

Jobber for å få ut toåringen

Samtidig jobber norske myndigheter og 21-åringens advokat på spreng for å få den to år gamle jenta ut av fengsel og hjem til Norge.

For å få lov å hente henne hjem igjen må bolivianske myndigheter oppheve sin første beslutning om at jenta skulle sitte i fengsel sammen med moren. Dette ble avtalt fordi det var ingen andre til å ta seg av jenta da moren ble arrestert.

Nå ønsker den 21 år gamle moren at jentas mormor skal passe datteren mens hun selv sitter i fengsel på ubestemt tid. Først må nå jentenes anke behandles, deretter kan det ta flere måneder før en eventuell rettssak kommer opp.

<B>ETTERLYST:</B> Boliviansk politi ønsker å snakke med et norsk par som skal ha vært sammen med de tre fengslede jentene i Bolivia.