- Hun satte livet mitt på spill

Forfatter Amal Aden politianmeldte i går Hege Storhaug og Human Rights Service.

ANMELDTE HRS:  Her anmelder forfatteren Amal Aden stiftelsen Human Rights Service (HRS) til politiet. Foto: Nina Hansen
ANMELDTE HRS: Her anmelder forfatteren Amal Aden stiftelsen Human Rights Service (HRS) til politiet. Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| HØNEFOSS (DAGBLADET): I går politianmeldte forfatter Amal Aden sin tidligere arbeidsgiver Human Rights Service (HRS). Anmeldelsen gjelder brudd på arbeidsmiljøloven, krenkende påstander og ulovlig overvåkning. Aden hevder blant annet at daglig leder Rita Karlsen og informasjonsansvarlig Hege Storhaug skal ha gjort film- og lydopptak av Aden uten hennes viten eller samtykke.

— Jeg vil at HRS skal etterforskes, og jeg håper på en rettssak for å få fram sannheten. Jeg vil at denne saken skal få konsekvenser, og at HRS skal få den straffen de fortjener. Jeg gjør ikke dette bare for meg. Jeg gjør det for andre innvandrerbarn og kvinner, sier Aden.

Bitter stridAmal Aden, som i fjor skrev boka «Se oss», om kvinner i det norsksomaliske innvandrermiljøet, har havnet i en bitter strid med HRS. Aden, som var ansatt i organisasjonen i tre måneder i vinter, kom i Klassekampen for to uker siden med harde anklager mot organisasjonen, som mottar 1,8 millioner kroner i statsstøtte hvert år.

I tillegg til at klagene er framført i møter med Arbeids- og inkluderingsdepartementet (AID), har Aden sendt det hun hevder er dokumentasjon til departementet. Dagbladets papirutgave presenterer i dag innholdet i anklagene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer