SELFIE: Statsminister Hun Sen er en tilsynelatende populær mann. I 2013 møtte han motstand under valget, men i år er flere av motstanderne ute av veien. Foto: Samrang Pring / REUTERS / NTB Scanpix
SELFIE: Statsminister Hun Sen er en tilsynelatende populær mann. I 2013 møtte han motstand under valget, men i år er flere av motstanderne ute av veien. Foto: Samrang Pring / REUTERS / NTB ScanpixVis mer

Hun Sen utsletter all motstand. Ingen er en trussel før valget

Søndag 29. juli er det valg i Kambodsja. De siste åra har statsminister Hun Sen mistet popularitet. I fjor kvittet han seg med opposisjonen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Valget av ny nasjonalforsamling er det første siden 2013. Da fikk partiet til landets stadig mer autoritære statsminister knapt flertall etter at opposisjonen gjorde det overraskende bra.

Hun Sen kvittet seg med opposisjonspartiet i fjor, og årets valg har blitt kritisert av FN og vestlige land for å være fundamentalt feilaktig, skriver Reuters.

Statsministeren har en voldelig historie, og det ser ut som han i alle sine 33 år som statsminister har jobbet hardt for å holde fast i makta.

Eneveldig hersker

Hun Sen står opp tidlig og jobber hardt. Det sies at han tilbringer flere timer hver morgen på tredemølla, for å motvirke herjinger fra hans tidligere år som feltkommandør og kjederøyker. Kambodsjas statsminister forstår også viktigheten av sosiale medier. Han livestreamer på Facebook for å nå ut til sine nesten 10 millioner følgere. Slik beskriver The Economist Hun Sen i dag.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn