- Hun sier at jeg har sminket sannheten. Det går ikke, jeg vil ikke ha noe mer av dette

Tidligere NRK-veteran og PR-topp Tom Berntzen er rasende på Sidsel Wold og Dagbladet.

REAGERER: PR-toppen Tom Berntzen (t.h) reagerer sterkt mot både Sidsel Wold og Dagbladet. Foto: Berit Roald/NTB Scanpix/Corporate Communications
REAGERER: PR-toppen Tom Berntzen (t.h) reagerer sterkt mot både Sidsel Wold og Dagbladet. Foto: Berit Roald/NTB Scanpix/Corporate Communications Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg er meget indignert over dekningen i Dagbladet. Vi har aldri hatt noen kontrakt som handlet om rådgivning knyttet til krig, politikk eller liknende, sier en svært provosert Tom Berntzen.  

- Dagbladet har heller ikke hevdet dette, bare at dere har hatt oppdrag for Israel..?

- Ikke belær meg om journalistikk! Dette er lurv, og det kommer jeg til å gjenta i ulike forum fremover. Jeg har sluttet og kjøpe og lese Dagbladet, og det har mange med meg. Jeg driver seriøs butikk, sier Berntzen.  

Reagerer på uttalelser Berntzen reagerer sterkt på at profiler som Sidsel Wold og Sigurd Falkenberg Mikkelsen får uttale seg i saken.  

- Hvilket belegg har de for å si at vi har sminket sannheten? Hvor har Sidsel Wold dette fra? Hvorfor lar dere henne få slippe til? Hvorfor har hun så mye høyere etikk og moral enn meg i denne saken?   

- Jeg har respekt for at noen skal reagere på at vi jobber for Israel, men å tillegge oss motiver vi ikke har... Det går fanden ikke an. Når har vi sminket sannheten?  

- Hun sier at jeg har sminket sannheten. Det går ikke, jeg vil ikke ha noe mer av dette. Jeg er møkklei, og det er ikke rart at norsk presse går nedover, sier Berntzen.   

- Langt over streken Han hevder at Corporate Communications åpent tok kontakt med de som uttaler seg i Dagbladets sak for å være behjelpelige mens hans selskap hadde oppdrag for Israels ambassade.  

- Dette har vært helt åpent, og dere får dette til å virke som skumle greier. Jeg har ikke ord, og vil ikke legge skjul på at jeg vil forfølge dette. Vi er opptatt av å være åpne og ærlige, og har i denne saken høyere etikk og moral enn Dagbladet.  

 - Dette er langt over streken. Jeg har vært journalist, redaktør og direktør. Det er usmakelig. Barn dør i Gaza hver dag, og dere har brukt hele fire førstesider på Hans-Wilhelm Steinfeld.

- Ofte hørt i Israel Dagbladet har spurt NRK-journalist Sidsel Wold om hun vil svare på de spørsmålene Tom Berntzen stiller henne og om hennes bakgrunn for å gi de vurderingene hun har gjort.

Slik svarer Wold i en e-post:

«Berntzens uttalelser får stå for seg.  Uttrykket «å sminke okkupasjonen» er et jeg ofte har hørt i Israel. Det går ut på å prøve å gjemme bort okkupasjonen og late som alt er normalt. Israel ønsker å fremstå som et moderne vestlig high tech-land og ikke en omstridt okkupasjonsmakt. Til dette søker man hjelp, det er ikke vanskelig å forstå.»

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer