- Hun sier jeg ikke skal være redd for henne. Det hadde hun sagt om hun falt ned fra et stup

Maria Amelies kjæreste er fylt av angst.

UREDD:  Papirløse Maria Amelie (25) sitter på Trandum asylmottak for utsendelse. I Oslo sitter kjæresten Eivind Trædal sjokkert og fylt av angst. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
UREDD: Papirløse Maria Amelie (25) sitter på Trandum asylmottak for utsendelse. I Oslo sitter kjæresten Eivind Trædal sjokkert og fylt av angst. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet Foto: John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Rett før klokka elleve i går kveld ble Maria Amelie arrestert av åtte politimenn utenfor Nansenskolen i Lillehammer.

Den papirløse 25-åringen fra Kaukasus har levd ulovlig i Norge siden 2003. Hun ble fraktet rett til uttransporteringsmottaket Trandum, og skal «snarlig» sendes ut av landet.

Tilbake sitter en redd kjæreste.

- Jeg fikk sjokk da jeg hørte om arrestasjonen. Jeg ble fylt med angst. Det er jeg ennå, sier Eivind Trædal til Dagbladet.

Uredd Maria De to er kjærester og har den siste tida vært samboere i Oslo. Før det bodde Maria Amelie i Trondheim, hvor hun har studert i fem år ved NTNU.

Trædal har snakket med Maria Amelie etter hun kom til Trandum.

- Hun sier at hun har det bra og at jeg ikke skal være redd for henne. Hun er alltid sånn. Hun hadde sagt det samme om hun falt ned fra et stup, sier Trædal til Dagbladet.

-Iskald og brutal behandling Han var overhodet ikke forberedt på arrestasjonen, som skjedde i forbindelse med at Maria Amelie holdt et foredrag.

- Jeg var absolutt ikke forberedt på en så brutal og iskald behandling av et menneske som mange er veldig glade i.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer