- Hun skal ikke måtte sove på gata

Russiske immigrasjonsmyndigheter lover en god velkomst når Maria Amelie lander i Moskva.

FRI KVINNE I RUSSLAND: Maria Amelie ble fraktet ut av Norge 13.35 i dag. Om et par timer lander hun i Russland - her står immigrasjonsmyndighetene å venter på henne. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
FRI KVINNE I RUSSLAND: Maria Amelie ble fraktet ut av Norge 13.35 i dag. Om et par timer lander hun i Russland - her står immigrasjonsmyndighetene å venter på henne. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MOSKVA (Dagbladet): Mens Maria Amelie er i sjokk og i et fly på vei mot Moskva, venter russiske immigrasjonsmyndigheter på henne på Sjeremetevo flyplassen.

Får dokumenter - Amalie vil bli møtt av immigrasjonsmyndighetene på flyplassen. Hun vil bli gitt et midlertidig identifikasjonsdokument, sier Valentina Kazakova, talskvinne for russiske immigrasjonsmyndigheter til Dagbladet.

Etter det Dagbladet erfarer vil Maria Amelie bli møtt i bagasjeområdet på flyplassen, før den russiske grensekontrollen.

Her vil hun bli tatt inn i et rom og gitt dokumentet av russiske immigrasjonemyndigheter.

Amelie er som kjent papirløs, og hun vil få det første offisielle dokumentet på sin eksistens på mange år.

Talskvinnen for russiske immigrasjonsmyndigheter sier til Dagbladet at Amelies sak er uproblematisk, og at det derfor vil ta bare rundt ei uke å ordne russisk innenrikspass til henne.

Kan gjøre som hun vil Maria Amelie er ei fri kvinne, som i prinsippet kan gjøre hva hun vil når hun kommer til Moskva.

- Amelie er fri til å gjøre det hun vil overalt i Den russiske føderasjonen. Hvor hun drar når hun lander i Moskva er helt og holdent hennes sak, sier Kazakova.

Russiske immigrasjonsmyndigheter har imidlertid jobbet med å skaffe Amalie innkvartering hvis det er nødvendig. Dette er en av grunnene til at russiske myndigheter ikke har vært klare til å ta imot Amelie før idag.

Kazakova sier også at immigrasjonsmyndighetene vil være behjelpelige med å kontakte sosialmyndighetene hvis det er nødvendig.

- Hun skal ikke måtte sove på gata, sier Kazakova om Maria Amelie.

Hvis Maria Amelie vil kan hun trolig be om å bli eskortert ut av bakvei på flyplassen når hun lander, for å slippe å møte russisk presse. Men hun kan også velge å gå gjennom tollen på vanlig måte, og møte norsk og russisk presse.

Maria Amelie har tidligere sagt at hun er livredd for at farens fiender skal gjøre noe med henne når hun kommer til Moskva.

Derfor er hun også redd for oppmerksomhet fra russisk presse.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer