Toppidrettsmann tiltalt for mishandling og voldtekt

- Hun skal ødelegge meg

Den mishandlings- og voldtektstiltalte tidligere toppidrettsmannen mener han er offer for en hevnaksjon fra ekskona.

RETTEN: Den omfattende rettssaken mot den tidligere toppidrettsmannen foregår i sal 103 i Nedre Romerike tingrett. Foto: Lise Åserud / NTB
RETTEN: Den omfattende rettssaken mot den tidligere toppidrettsmannen foregår i sal 103 i Nedre Romerike tingrett. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- [Ekskona] aksepterer ikke at jeg har gått fra henne, og trodde jeg ville komme tilbake. Hun vil ha meg for seg selv. Hvis hun ikke får ha meg, skal ingen andre ha meg heller.

Dette forteller den tidligere toppidrettsmannen som sitter i vitneboksen i Nedre Romerike tingrett, med svært alvorlige anklager mot seg:

Familiefaren i 40-åra er tiltalt for å ha mishandlet sin jevnaldrende ekskone grovt og systematisk i perioden 2002-2018, og for å ha voldtatt henne en rekke ganger de to siste åra i perioden. Ett punkt dreier seg om trusler mot et annet familiemedlem.

- Rystet og sjokkert

- Jeg er rystet og sjokkert over tiltalen og de anklagene [ekskona] har kommet med mot meg. Jeg har ikke mishandlet og voldtatt [ekskona], og har ikke truet [det andre familiemedlemmet], sier han videre.

- Inntrykket mitt er at jeg hadde fornærmet henne ved å gå fra henne, og hun skal ta hevn og ødelegge meg. Jeg opplever henne som bitter. Dette har hun vist gjennom sjikanering, trakassering og ryktespredning om meg, konstaterer han.

Familiefaren gir en tydelig og bestemt, noe stakkato, fri forklaring i vitneboksen. Mot slutten brister han gradvis ut i gråt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer