Hun skal styre pengegaloppen

Brit Denstad er kvinnen som nå skal holde orden på kaoset rundt restaureringen av Slottet. Hun mener at økonomi og framdrift nå er under kontroll.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ved årsskiftet 1996/97 overlot Finansdepartementet ansvaret for ombyggingsarbeidet til Arbeids- og administrasjonsdepartementet.

Departementsråd i Arbeids- og administrasjonsdepartementet, Brit Denstad, peker ut Statsbygg som ansvarlig for det budsjettmessige kaoset og hun får støtte fra Finansdepartementet.

Ikke nok styring

- Min erfaring er at det ikke har vært en tilfredsstillende styring av prosjektet fra begynnelsen av, sier Denstad.

Hun nevner ikke noen navn, men det kan ikke herske noen tvil om at hun sikter til minst to av Statsbyggs tidligere direktører, Kjell Brevik og hans forgjenger Per T. Eikeland.

Kjell Brevik måtte i fjor si opp sin stilling som toppsjef i Statsbygg. Offisielt på grunn av en avtale mellom Statsbygg og Sponsor Service, men framtredende kilder sier at hans opptreden i slottsombyggingen bidro til at han ble presset ut.

Brit Denstad peker også på at departementet på et tidligere tidspunkt trodde på de framdriftsplanene og økonomiske prognosene som ble framlagt. Etter kort tid kom imidlertid reviderte planer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer