- Hun skrev: «Babyen puster ikke»

Britisk 35-åring la gråtende fram en helt annen forklaring enn sin 28-årige norske kjæreste. Sammen er de tiltalt for å ha drept hennes lille datter (1).

MOTPARTER: Vidar Storvik representerer den avdøde jentas far, mens Cecilie Schløsser Møller er aktor i saken mot kjæresteparet. I dag fikk de høre den britiske 35-åringens forklaring. Foto: Ralf Lofstad / Dagbladet
MOTPARTER: Vidar Storvik representerer den avdøde jentas far, mens Cecilie Schløsser Møller er aktor i saken mot kjæresteparet. I dag fikk de høre den britiske 35-åringens forklaring. Foto: Ralf Lofstad / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Plutselig i løpet av samtalen ser hun på babyen og sier det fråder rosarødt rundt munnen. «Ring nødnummeret!» skriver jeg. Etter det var hun konstant på telefonen, og jeg husker ærlig talt ikke særlig mer av hva jeg så. Jeg satt i stolen helt paralysert.

Den 35-årige britiske mannen som er tiltalt for forsettlig drap på ei halvannet år gammel jente fra Oslo, gråt mens han fortalte om den skjebnesvangre natta høsten 2010. Mens han og hans norske kjæreste videochattet med hverandre, senket den den 28-årige kvinnen barnets hode i ei bøtte med vann. Babyen døde den påfølgende kvelden.

- Håpet å redde barna Mens den norske 28-årige kvinnen mandag forklarte at å senke barnet i bøtta var ledd i en streng oppdragelsesmetode som kjæresten hadde fått henne til å gjennomføre, fortalte den britiske bedriftsøkonomen i dag en helt annen historie; ifølge ham var han frastøtt av 28-åringens mishandling av datteren og den eldre sønnen, og prøvde å hindre henne.

- Jeg hadde håpet å bli disse barnas redningsmann, sa han i retten.

Tidligere i dag har han forklart seg om hvordan han og den norske kvinnen utviklet et hemmelig kjæresteforhold bak sine respektive ektefellers rygg, hovedsakelig via chatting og SMS-er. Ifølge ham ble han nærmest bombardert med henvendelser fra henne, og mishandlingen skjedde etter hvert også i forbindelse med dette.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer