MISTET DATTERA: Martin Olav Egeland mistet dattera Tonje (28) i en bilulykke i september i fjor. Han syntes det var godt å delta i fakkeltoget i Stavanger i kveld. Foto: Carina Johansen / Dagbladet
MISTET DATTERA: Martin Olav Egeland mistet dattera Tonje (28) i en bilulykke i september i fjor. Han syntes det var godt å delta i fakkeltoget i Stavanger i kveld. Foto: Carina Johansen / DagbladetVis mer

- Hun skulle bare hjem, hun hadde hele livet foran seg

Tonje Egeland (28), Olav Hovda (12) og alle andre traffikkofre ble minnet i fakkeltog i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet): Det årlige fakkeltoget for trafikkofre var kanskje ekstra spesielt i kveld - samme dag som Olav Hovda (12) ble gravlagt etter en påkjørsel i Klepp kommune. Som Olav, døde 13 personer på veiene i Rogaland i fjor. 630 personer ble skadd.

Uten et ord, men med brennende fakler, gikk de rundt hundre oppmøtte gjennom Stavanger sentrum, til byens domkirke.

Skulle bare på IKEA Utenfor Stavanger domkirke møter Dagbladet Martin Olav Egeland og kona Magnhild. De mistet datteren sin Tonje Egeland (28) den 20. september i fjor.

- Hun skulle bare hjem, men havna på taket i en bekk. Mora fikk den siste meldingen fra henne, der hun sa hun hadde hatt en fin dag på jobb. Hun skulle bare på IKEA før hun dro hjem, sier Martin Olav til Dagbladet.

Med tårer i øynene forteller han om dattera si, som bare dager før den tragiske ulykken hadde flyttet inn med sin nye kjæreste.

- Hun strålte, så lykkelig var hun. Hun hadde hele livet foran seg, Tonje. Hun ble stjålet fra denne jorda, sier han.

God markering Han forteller at familie og venner synes det hele er ekstra tungt, fordi ingen vet nøyaktig hvordan hun døde. De rakk aldri å ta farvel.

- Det måtte et redningshelikopter til for å finne henne. Hadde ulykka skjedd noen meter før, hadde hun havnet på et jorde. I stedet havnet hun i bekken. Vi er bitre, vi skjønner ikke hvorfor hun ble tatt fra oss, sier han til Dagbladet.

MINTES TRAFIKKOFRENE: Rundt to hundre personer gik i kveld i fakkeltog til minne om trafikkofrene som mister livet.

Foto: Carina Johansen / Dagbladet
MINTES TRAFIKKOFRENE: Rundt to hundre personer gik i kveld i fakkeltog til minne om trafikkofrene som mister livet. Foto: Carina Johansen / Dagbladet Vis mer

Likevel var det godt med en markering.

- Vi minnes det jo hver dag, men det er godt å møtes og minnes det sammen, sier Egeland.

- Viser skjebnene Ronny Mæland i Stavanger Røde Kors sier markeringen, som ble holdt i regi av blant annet Trygg Trafikk, viser skjebnene bak statistikken.

- Det er tragisk for de familiene som mister noen. Markeringen er ofte god for venner, familie og kjente. Ingen ønsket å havne oppi noe slikt, sier han til Dagbladet.  

BILDREPT: Olav Hovda (12). FOTO: PRIVAT
BILDREPT: Olav Hovda (12). FOTO: PRIVAT Vis mer