FORFERDET: Offeret som ble overfalt på Nordberg i Oslo, var på et møte i pensjonistgruppa hos Kari Riis Larsen (74) før hun ble overfalt av en ukjent gjerningsmann. - Dette er forferdelig for henne, sier Larsen til Dagbladet. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
FORFERDET: Offeret som ble overfalt på Nordberg i Oslo, var på et møte i pensjonistgruppa hos Kari Riis Larsen (74) før hun ble overfalt av en ukjent gjerningsmann. - Dette er forferdelig for henne, sier Larsen til Dagbladet. Foto: Øistein Norum Monsen / DagbladetVis mer

- Hun skulle egentlig ikke gått den veien

Den 77-årige kvinnen som mandag kveld ble overfalt på Korsvoll i Oslo, var på vei hjem fra Kari Riis Larsen (74). Normalt ville hun valgt ei mer opplyst rute.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Hun skulle egentlig gått den vanlige veien via skolegården. Men siden hun er redd for elg, valgte hun en annen vei, den som går gjennom det mørke skogholtet, forteller Kari Riis Larsen (74) til Dagbladet.

Den 77-årige kvinnen som mandag kveld ble ranet og muligens voldtatt på Korsvoll i Oslo, var på vei hjem fra et styremøte i den lokale pensjonistforeningen. Møtet fant sted hjemme hos Larsen og mannen Kjell (79). De to er rystet over det som er skjedd.

- Dette er forferdelig for henne. Hun er en aktiv, blid og hyggelig dame, sier Larsen.

- Lamslått Ekteparet forteller at foreningskollegaen forlot styremøtet i 21.15-tida. Det første stykket fikk hun følge av et mannlig styremedlem, men gikk mesteparten av veien alene. Etter overfallet lå hun i snøen mellom en halvtime og en time, før hun ble funnet bare et steinkast hjemmefra, sterkt nedkjølt og ille tilredt.

- Vi er lamslått. Dette er et trygt, rolig og godt villaområde. Nå er folk redde for å gå ute om kvelden så lenge gjerningsmannen går løs, sier de.

Den 77-årige kvinnen ble umiddelbart lagt i respirator da hun ankom sykehuset mandag kveld. I går våknet hun opp, men politiet valgte å vente med å avhøre henne.

- Vi håper at tilstanden hennes snart tillater et avhør, og at hun husker noe fra hendelsen, sier Hanne Kristin Rohde, leder for volds- og sedelighetsseksjonen i Oslo politidistrikt, til Dagbladet.

«Veldig brutalt» Rohde karakteriserer overfallet som «veldig brutalt», og opplyser at funn på åstedet tyder på at kvinnen er blitt voldtatt.

Folkehelseinstituttet jobbet i går på spreng med å analysere biolgiske prøver fra åstedet og offeret, men det er uklart om materialet kan avsløre gjerningsmannens identitet. Samtidig gjennomgår politiet de mange tipsene de har fått fra publikum.

BARE METER FRA HJEMMET: Denne stien, like ved den eldre kvinnens hjem, ble åstedet for overfallet mandag kveld. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
BARE METER FRA HJEMMET: Denne stien, like ved den eldre kvinnens hjem, ble åstedet for overfallet mandag kveld. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

- Vi ser nå på hvem som har vært i området - om de raskt kan kvitteres ut av saken, eller om de eventuelt skal undersøkes nærmere, sier politiinspektøren.

Hun opplyser at overfallet på Korsvoll sjekkes mot drapet og misbruket av 98 år gamle Hilda Feste i Os nyttårshelga, samt et tredje overfall mot en 86-årig kvinne på Etterstad i Oslo for et år siden.

- I tillegg har vi bedt Kripos se etter liknende saker i hele landet, sier Rohde.

Egil Stray Nordberg, sokneprest i Nordberg kirke, forteller at nærmiljøet er kraftig oppskaket av overfallet.

- Folk melder seg frivillig for å følge de eldre når de ferdes ute, sier han til Dagbladet.

- FOLK ER REDDE: Sokneprest Egil Stray Nordberg vet at mange pensjonister er redde for å gå alene etter overfallet. Han forteller at folk melder seg frivillig for å følge de eldre når de ferdes ute. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
- FOLK ER REDDE: Sokneprest Egil Stray Nordberg vet at mange pensjonister er redde for å gå alene etter overfallet. Han forteller at folk melder seg frivillig for å følge de eldre når de ferdes ute. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer