Hun skulle gjøres mindre attraktiv

TRONDHEIM (Dagbladet): Terje Wiik (51) er tiltalt for å ha tatt livet av eks-kjæresten med gift. Selv hevder han at han ikke ønsket henne død, men bare ville gjøre henne mindre tiltrekkende for andre menn. Tiltaltes bror, Lars Wiik (49), sier til Dagbladet at han tror broren handlet i panikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mandag starter rettssaken mot den Statoil-ansatte sivilingeniøren i Trondeim byrett.

- Terje kjempet for å få henne tilbake, men han gjorde det på en veldig, veldig, veldig dum måte. Og det endte dessverre som det gjorde, sier Lars Wiik, som bor i Hattfjelldal i Nordland.

Ifølge påtalemyndigheten skal broren ha tatt livet av eks-kjæresten Inger Lise Bakken på den mest utspekulerte måten: Tre ganger skal han ha blandet giften thallium i hennes drikkevarer. Først to ganger i cola, så en gang i konjakk, rødvin og Farris.

Den første forgiftningen skal ifølge tiltalen ha skjedd i begynnelsen av juni 1998. Eks-kjæresten skal ha blitt meget syk med voldsomme smerter, depresjon og angst. Men selv om tiltalte var nær henne og så lidelsene, skal han ha forgiftet henne to ganger til.

Vantro

Lars Wiik forteller at familien reagerte med vantro da de første gang hørte om mistanken som var rettet mot broren.

- Vi nektet å tro at han hadde gjort det han ble beskyldt for. Slik vi har lært ham å kjenne, kunne vi aldri tenke oss at han skulle gjøre noe sånt, sier Lars Wiik.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer