Hun skulle kanskje sjekket bakgrunnen for intervjuet

Se Sarah Palins «kalkunmassakre».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Sarah Palin har en egen evne til å havne i rampelyset.

Det nærmer seg thanksgiving, og Palin lot seg derfor intervju av mediene i Alaska på en kalkunfarm utenfor hjembyen Wasilla.

Der benådet hun en av kalkunene på tradisjonelt vis, men hun lot seg også intervjue om tida etter presidentvalgkampen og planene for thanksgiving.

Hun sa ikke noe oppsiktsvekkende i intervjuet. Men i bakgrunnen skjedde det saker og ting som har opprørt enkelte sarte sjeler.

Mens Palin uttalte seg om alle de nye erfaringene, tok en av de ansatte på farmen livet av en kalkun mens han kikket inn i kameraet.

Opptaket, som ble gjort av den lokale TV-kanalen KTUU, og som kan ses i sin helhet hos Anchorage Daily News, går nå sin seiersgang på Youtube og i amerikanske medier.

Liberale MSNBC lot selvsagt ikke sjansen gå fra seg.

- Mens en skitten kalkun vant friheten, var ikke alle de andre kalkunene like heldige, konstaterer kanalen i en lettere sarkastisk reportasje.

- Vi har prøvd å sladde denne så godt vi kan, men du bør kanskje be barna — og alle andre som er litt følsomme når det kommer til hvor thanksgiving-middagen kommer fra - gå ut av rommet nå, sier nyhetsankeret.

I intervjuet sier Palin at hun er takknemlig for at sønnens tropp i Irak er i relativ trygghet, at minstesønnen Trig er sunn og frisk og at det går bra på skolen for de andre barna.

Hun kommer også inn på thanksgiving-middagen.

- Jeg vil ha ansvaret for kalkunen. Søstrene mine og moren min tar med seg alt det andre, men jeg har alltid ansvaret for kalkunen. Så jeg er der jeg trenger å være i dag, for å forberede meg på det, sier hun.

Videoen, som omtales som «Sarah Palins turkey massacre», er plukket opp av blant annet AP og BBC.