Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Hun skulle slå meg i hodet med en øks

Ronny Kjeldsen (44) sier han ble truet av ekskjæresten.

FORKLARTE SEG FRITT: Ronny Kjeldsen valgte fri forklaring og brukte 75 minutter på dette. Deretter startet aktor sin utspørring. Foto: Erlend Aas / SCANPIX
FORKLARTE SEG FRITT: Ronny Kjeldsen valgte fri forklaring og brukte 75 minutter på dette. Deretter startet aktor sin utspørring. Foto: Erlend Aas / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| HAMAR (Dagbladet): I dag startet Ronny Kjeldsen sin forklaring i Eidsivating lagmannsrett. Han er dømt for drapet på Jan Petter Aarstad, men har hele tiden nektet en hver befatning med saken.

Healing
I tingretten på Lillehammer i vinter fortalte han om healeregenskapene sine, og at han hadde forsøkt å heale Aarstad.
- Man slår da ikke en man har healet, var hans begrunnelse for å ikke ha gjort Aarstad noe vondt.
Også i dag fortalte han om healingen sin på spørsmål fra aktor Thorbjørn Klundseter.

Han forklarte om energier som gikk fram og tilbake mellom mennesker. På spørsmål fra aktor forklarte han at Aarstad til en viss grad ble healet.
- Det foregår ved at jeg trekker ned positive energier og helbredende energier, se for deg et hvitt lys av energi sa jeg til Jan Petter.

Roligere
Det var en atskillig roligere Kjeldsen som startet sin frie forklaring i dag, sammenlignet med forklaringen i tingretten. Den  brukte 75 minutter på å fortelle vidt og bredt om det meste, bortsett fra hva som skjedde da Aarstad ble drept, ettersom han nekter straffskyld.
Med forfatteren Knut Faldbakken som enslig tilhører fortalte Kjeldsen om opp- og nedturene han hadde hatt i livet til nå.

Da han møtte ekskjæresten Berit Thorstensen i 1998 var han langt nede. Men han fortalte at alt ble bedre da den 53 år gamle kvinnen kom inn i livet hans.

- Det slo en gnist mellom oss og vi ble sammen ganske fort. Da hadde Knut Arne akkurat truffet søsteren sin og det utviklet seg slik at Berit og jeg ble sterkt knyttet til hverandre.

Svindleren Orderud
Kjeldsen var en svindler og brukte aliaset Eivind Orderud. Han forklarte at han svindlet til seg fire millioner kroner, og at mye av dette gikk til å pusse opp Vollheim gård.

TRUET OG BLE TRUET: Berit Thorstensen har forklart seg om den røffe tonen på gården. Foto: Jacques Hvistendahl
TRUET OG BLE TRUET: Berit Thorstensen har forklart seg om den røffe tonen på gården. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer

Kjeldsen skal ha kjøpt heroinet som skulle brukes i sprøyta Aarstad skulle få. Han nekter for å ha kjøpt heroin. Knut Arne Thorstensen forklarte i forrige uke at det var Kjeldsen som kastet Aarstad i brønnen på gården.

Det var en røff tone på gården, og det var helt vanlig at beboerne truet hverandre når de var sinte.
- Jeg har sagt til kjæresten min at hvis du ikke holder kjeft nå, så dreper jeg deg, sa Berit Thorstensen i et intervju med Dagbladet.

Kjeldsen bekreftet dette i retten i dag.
- Hun skulle slå meg i hodet med en øks. Jeg ble truet hele tiden.


Truet med brønnen

Mens ekskjæresten på sin side fortalte at han hadde truet med å kaste henne i brønnen.
- Jeg var redd og hadde lyst til å gå til politiet, men fikk masse trusler.
Aktor spør om hvem som kom med disse truslene.
- Det var Ronny, han sa det var plass til meg også, svarte hun gråtende før hun spurte om å ta seg en røyk.

Nordlendingen fortalte at han gikk i kjelleren etter dommen i tingretten, hvor han ble dømt til 18 års fengsel.
- Etter rettssaken har jeg ligget og sovet hver dag. Jeg har snudd døgnet, det har vært veldig vanskelig for meg. Hva kan jeg komme på, hva kan jeg finne av informasjon, forklarte Kjeldsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling