Hun slåss med pappa før drapet

Etter gjentatte krangler om hvordan de skulle leve i Norge, hevder den drapssiktede faren at det ble for mye for ham. Han kvalte datteren Farzaneh (18) etter en voldsom slåsskamp i leiligheten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den drapssiktede faren, Moharam Ali Mohagheghi (41), var i går formiddag i et tre timers langt politiavhør. I avhøret forklarte 41-åringen at uenighetene mellom far og datter dreide seg om en generasjonskonflikt.

Ifølge faren klarte ingen av de å tilpasse seg den nye livssituasjonen der de skulle bo under samme tak.

Faren ble i går varetektsfengslet i fire uker. Han erkjenner å ha kvalt datteren med hendene.

Farzaneh kom til Norge første gang i fjor høst. Hun vokste opp sammen med hans foreldre i Teheran. Etter det norske myndigheter har klart å finne ut, bor moren - drapssiktedes første kone - fortsatt i Iran. Hun skal imidlertid ikke ha hatt kontakt med datteren, ettersom faren hadde foreldreretten.

Tilbake fra Iran

I forrige uke kom Farzaneh tilbake til Norge etter å ha vært flere måneder i Iran. Far og datter hadde bestemt seg for å bo sammen igjen, men ifølge politiet og bekjente av den drapssiktede faren var det gjentatte konflikter. Det hele toppet seg søndag kveld.

- Det har oppstått en krangel, og et mulig motiv er tilpasningsproblemer etter at datteren kom for å bo sammen med faren, sier politioverbetjent Finn Abrahamsen ved Oslo politidistrikt.

Politiet forandret i går siktelsen fra forsettlig til overlagt drap. Etterforskerne mener faren har hatt tid til å overveie om han skulle drepe datteren. Det var et voldsomt basketak i leiligheten, hvor 18-åringen skal ha klort faren til blods.

Alene hjemme

Ifølge farens forklaring hadde de to forskjellig syn på hvordan hverdagen skulle være i Norge. Han levde sitt liv med mye jobb. Datteren var mye hjemme alene i leiligheten. Bekjente forteller til Dagbladet at drapsofferet ikke var fornøyd med å være så mye alene.

- Hun ville nok gjøre mye, men faren ville at hun skulle være hjemme. Hun fikk lov til å gå på norskundervisning, og han mente at hun måtte få seg en jobb som for eksempel hushjelp, sier bekjente.

Verken politiet eller mannens forsvarer, advokat Knut Helge Hurum, mener det dreier seg om et såkalt æresdrap. Hurum vil ikke kommentere detaljer i avhøret.

- Politiet har brukt ordet tilpasningsproblemer, og det er det vel belegg for. Han skal møte politilegen, som igjen skal ta stilling til om han trenger videre bistand for å takle den psykiske påkjenningen, sier advokaten.

Faren sier i avhøret at han ikke kjenner til om datteren hadde en kjæreste. Ifølge registre hadde faren tre barn med tre forskjellige kvinner, men bare én av kvinnene bor i Norge.

Levde hvert sitt liv

Politioverbetjent Finn Abrahamsen sier at det tyder på at far og datter ikke klarte å kommunisere med hverandre.

- Han var vant med å leve på sin måte, hun vant med å leve på sin måte. De trengte nok en tilpasningsperiode, sier Abrahamsen til Dagbladet.

OVERLAGT DRAP: Politiet utvidet i går siktelsen mot Moharam Ali Mohagheghi (41) til å gjelde overlagt drap.